之前同韩国人食过,觉得ok,点知今次同2个朋友黎,老板娘对香港人的态度完全吾同,差到极点,简直忍无可忍,怕麻烦的我都要开open rice account 写食评,希望提醒一下无辜的朋友,小心呢间餐厅! :一入黎狂催我地点野食,问侍应有冇炆牛肋骨,好吾耐烦话冇,之后我地睇餐牌,原来系有, 不断催我地求其选择2:未食完,已突然有人放碟橙在d野食上面,我地都忍:橙未食,老板娘已板黑著面叫其他侍应问我地走未,我地话未,望都吾望我地就行开,攞单黎叫我地埋单,明明仲有好多空位,而且店内好多日本同韩国人坐得耐过我地,老板娘笑唒口招呼佢地,但就赶我地走。仲不断叫另外一个女侍应赶我地快D走。叫侍应加水仲黑面,唔多想理我们,实行当我们不速之客! :最终,我们忍无可忍,同一个比较态度正常的男侍应讲埋单,同埋话俾佢知我们的不满。点知佢话叫我们同老板娘讲。但个黑面老板娘知道我们不满仲态度劲差,走过黎怒气冲冲问我们做乜不满,仲话我地食得耐(其实只系食咗一个钟),我话佢地冇礼貌,佢质问我地佢地点样冇礼貌,超大声话我地,我话佢地由老板至侍应都态度咁差,吾怪得餐厅咁少人,之后我攞钱出黎,佢立即攞走张单,话:咁吾

:最终,我们忍无可忍,同一个比较态度正常的男侍应讲埋单,同埋话俾佢知我们的不满。点知佢话叫我们同老板娘讲。但个黑面老板娘知道我们不满仲态度劲差,走过黎怒气冲冲问我们做乜不满,仲话我地食得耐(其实只系食咗一个钟),我话佢地冇礼貌,佢质问我地佢地点样冇礼貌,超大声话我地,我话佢地由老板至侍应都态度咁差,吾怪得餐厅咁少人,之后我攞钱出黎,佢立即攞走张单,话:咁吾好埋单啦!仲狂怒视我地.....不断话「唔想走咪唔好埋!」

。。。未打过咁大篇野,其实仲有好多未写,但打到好累,真系没想像过俾几百蚊同朋友食餐晚饭,都仲要搅到我好似欠左间餐厅咁,香港人系香港地居然俾人歧视!?总之一句到尾:一间彻头彻尾的极差态度嘅餐厅!
我们都未见过俾钱去食饭仲受咁多气。
2013-07-04