2021-01-04
估唔到喺屋村🏘范围里边竟然有一间质素相当唔错嘅cafe!听朋友嘅推荐嚟到,虽然落咗车仲要行一大段路,但食完就觉得值得黎试👍🏻。餐牌有好多新颖嘅菜式,比一般all day breakfast选择多,仲有甜品🧁同意粉🍝,当然唔少得咖啡☕️。港式煲蛋 $88睇落去好似煲仔饭咁,入边其实系西式嘅炖菜,面头布满芝士🧀非常邪恶。炸左嘅羽衣甘蓝好似天妇罗咁脆口,仲令佢苦涩味淡咗,第一次试觉得好好味。炖菜用咗蕃茄🍅同香草做咗个底,配合唔同既配料而成,我觉得几特别,而且里面足足有成两只蛋。Bagel🥯就拣咗芝士味,质地比较松软,搽咗层薄薄既牛油🧈好香。整体黎讲,唯一要挑剔嘅就系沙律菜🥗冇酱汁食落去好dry。马铃薯团 $92忌廉汁好香浓,仲食到有蒜香味🧄,配合流心蛋嘅蛋汁加埋一齐食🥚,非常浓郁。不过薯团就麻麻地,感觉好淋,煮得过份软身,而且冇乜薯仔味,要靠个酱汁补救💦。Hit Me!! 敲我朱古力 $82非常之有惊喜嘅一个甜品!最上嘅朱古力盒🍫里面包住白朱古力酱汁,下面分别系咖啡蛋糕☕️、雪糕同布朗尼,周边既系金宝碎碎。敲烂最上面嘅朱古力盒,酱汁就会流落嚟,非常有睇头适合打卡!酱汁流落嚟之后俾本来比较干身嘅蛋
港式煲蛋 $88
马铃薯团 $92
Hit Me!! 敲我朱古力 $82
非常之有惊喜嘅一个甜品!最上嘅朱古力盒🍫里面包住白朱古力酱汁,下面分别系咖啡蛋糕☕️、雪糕同布朗尼,周边既系金宝碎碎。敲烂最上面嘅朱古力盒,酱汁就会流落嚟,非常有睇头适合打卡!酱汁流落嚟之后俾本来比较干身嘅蛋糕索哂🤤,再加上雪糕同埋底下嘅布朗尼同碎碎,口感非常之丰富。蛋糕变得湿润,入口即溶嘅感觉。不过如果雪糕🍨可以多少少咁就好啦。
Cheese Latte $45
上面中间有一层芝士奶盖🧀,佢嘅咸味中和左咖啡嘅苦涩味,令平时唔系好饮咖啡☕️嘅我都觉得相当容易入口。
虽然位置唔系好便利,但全场坐满🈵,仲不断有新嘅客人等位。我都非常推荐大家嚟试吓,因为菜式特别,而且水准唔错,下次我都会再嚟试埋其他嘢😋。