2019-01-18
衬住农历新年快到就揾个藉口约吓朋友去食团年饭!😁今日就去近期好多同事都有去嘅橙象试吓佢哋啲泰菜先😀我哋两个一人拣咗一个菜! 发现原来叫两个菜可以以$1换购佢哋嘅每日精选, 咁抵嘅都唔叫就真系对唔住个胃今日精选系黄咖哩鸡, 真系名符其实的1蚊鸡黄咖哩鸡闻落都几香咖哩味, 微微辣, 薯仔好入味, 鸡肉够滑嫩!飞天通菜 $60 ~ 小辣, 菜唔会老几脆口, 越食越开胃焗大虾粉丝$152 ~ 虾肉厚实, 粉丝唔会一饼咁, 好香金不换嘅味, 炒得唔错, 好惹味! 小亮推介朋友爱食牛油薄饼又点可以唔叫呢 ~ 薄饼厚薄适中, 食落唔会浆住个口, 都几好! 牛油味如果再多啲就perfect 喇!食到中段见隔离台嘅生虾好似几吸引, 又忍唔住叫嚟食, 点解我哋两个人咁大食ga👩😲😆🙈生虾刺身6只 $90 ~ 生虾够新鲜弹牙爽口 饮品就叫咗青柠梳打同咸柠雪碧, 咸柠够晒味, 好饮总括来说食物味道真不错, 我嘅有下次餐厅名单又多间选择了! #纯粹个人口味
今日就去近期好多同事都有去嘅橙象试吓佢哋啲泰菜先😀
今日精选系黄咖哩鸡, 真系名符其实的1蚊鸡
飞天通菜 $60 ~ 小辣, 菜唔会老几脆口, 越食越开胃
生虾刺身6只 $90 ~ 生虾够新鲜弹牙爽口
饮品就叫咗青柠梳打同咸柠雪碧, 咸柠够晒味, 好饮
总括来说食物味道真不错, 我嘅有下次餐厅名单又多间选择了!
#纯粹个人口味