2017-11-30
由于有家人系素食者,所以我定期都会同家人去食素,每次都会想试下新餐厅。早排听同事讲话北角有素食buffet,今次就带左家人去素食分子试下。.入到去发觉比一般素食餐厅装修得有艺术感,以白调为基础,🕊加配简洁俐落的餐具、清雅的绿色植物、高高的楼底,一齐令人感到舒适清爽。🌿.一坐低,店员可能见我地系咁望住出面buffet一盆盆既野食,🍽佢主动过尼介绍左晚餐buffet有d咩菜式,仲推介左佢心仪既小食比我地。..味道:🌕🌕🌕🌕🌑环境:🌕🌕🌕🌑🌑服务:🌕🌕🌕🌑🌑卫生:🌕🌕🌕🌑🌑抵食:🌕🌕🌕🌑🌑.🍴素食buffet($128)🍢晚餐buffet呢个价钱都算几合理,因为有齐中西日泰式小食(点心、茄酱通粉、沙律、寿司、串烧等),🍥🍝🥙🍕🍗仲有白饭、中汤、甜点、饮品等(凉茶、柚子蜜等),款式真系几多。.意外发现d炸物放台面到都keep住暖,厨师会定时把凉了的菜式转换其他款。.推介沙嗲串烧、鸡丝粉皮,好迫真,有口感又有肉味!😋😋😋.最中意食蕃薯饼(炸得酥而咬落有软绵绵蕃薯蓉)同猪大肠(用芋头蓉酿入香脆酥之中)。.不过,食得太多炸物同有酱汁的小食好易饱腻,味道整体不俗,下次会再去试散叫小菜。
味道:🌕🌕🌕🌕🌑
环境:🌕🌕🌕🌑🌑
服务:🌕🌕🌕🌑🌑
卫生:🌕🌕🌕🌑🌑
抵食:🌕🌕🌕🌑🌑
🍴素食buffet($128)🍢
推介沙嗲串烧、鸡丝粉皮,好迫真,有口感又有肉味!😋😋😋