2019-12-23
直接入题 二话不说鲜果香片 FRUITEA JASMINE $45 鲜果茶其实都系第1次试依家店,所以就请店长讲解一下当然SIGNATURE就要试真一点佢既味道标准的 700ML杯子,但第一眼就睇得出佢地既设计系有心思同讲究, 绝对唔会杯. 用左磨沙视觉去包装杯身, 增加个饮品的冷冻视觉味道店长自信地讲到: 生果系每日购买的新鲜时令水果,今次依杯饮品入面就有青提、西瓜、菠萝、士多啤梨、西柚、奇异果、青柠, 多种水果堆放而成! 拎上手非常重手同埋质到满满. 有质又有量! 本次要指名, 佢地既菠萝系唔酸唔会整到个口麻麻, 绝对胜过高级超市的新鲜菠萝片. 整体口味, 非常清新 感觉有如即开新鲜生果粒 绝无半点氧化或干身苦涩我自己觉得建议食法: 应该系饮一两啖先湿下个口, 之后开盖食反几啖生果肉! 因为咁先食得出边款生果既滋味! 同埋可以新鲜味多元化D同LAST得耐D! 2下啜哂就真系会唔够啵! 当然第2食法就系当佢系生果杯一啖啖咁放入口, 其实我拎左出黎影相, 1旧菠萝都要分好几次黎咬先食得完, 睇黎放LUNCH无心水或者想健美一点既女OL可以考虑下生果杯当LUNCH食呢。之后呢 拍档都唔执
鲜果香片 FRUITEA JASMINE $45 鲜果茶
其实都系第1次试依家店,所以就请店长讲解一下
当然SIGNATURE就要试真一点佢既味道
我自己觉得建议食法:
之后呢 拍档都唔执输 , 叫左杯凤梨奶盖大理石($47)Pineapple cheesy marble
听店长介绍,因为沙冰天然纹路同大理石相似因而得名。由于刚刚杯凤梨好大旧又甜既关系 , 所以追加指明要饮,饮落口感系好似有个菠萝果肉丝碎上,绝对新鲜清甜又入味。而奶盖本身就混有小许芝士调制,精致在唔会太过腻或过度浓厚,有食CHEESE CAKE既味但又系饮紧野既口感,真系百感交集!
建议食法:
1开始饮哂D汁,之后食果肉,最后先当佢甜点咁食埋佢D奶盖. 或者 饮一啖食一口行一行FEEL 一FEEL 慢慢细味依杯饮品!
见到旁边有英记茶庄既产品又好似同佢地有D关系, 而店长说明佢地对茶叶既讲究同功力, 加上佢地既大型滤水器同冷压造茶技术, 在小小的一家店内,饮到极致既饮料,而又系非常大众化的价钱,真系值得致敬,快快再试!
爱茶
尖沙咀金马伦道21号地下D舖
题外话/补充资料:
非常清洁 ! 很尊重食客 及 推动环保! 行过可以停一停抖条饮反杯野再差下电