见好多foodie / blogger 都讲到佢哋嘅猫面包几好食,所以我特登山长水远由新界北走过来,不过我好肯定可以讲,呢间嘅猫面包普通到不得了,如果真正要评价,算系劣质。面包店嘅装修唔错,光猛明亮。我主要系来买猫面包,好可惜佢哋嘅出路时间并唔系同佢哋官方所讲嘅一样,佢哋官方系话11点/3点准时就会有,好可惜当时店员表示佢哋嘅面包系由工场过嚟,过到嚟大概1:30先有。因此我要由11点等到1:30先由,好浪费时间,不过唔紧要,只要食到都可以,咁我就等到1:30啦。猫面包每日味道唔一样,未必会买到你想要嘅颜色,而我当日所拣嘅系士多啤梨芒果味,可以配有一支朱古力笔,其实如果佢只系送一支朱古力笔,根本做唔到佢官网𠮶啲效果。讲返味道,面包一到手我立即食,觉得好普通,倾向难食。谂紧可能拎返屋企加热会好啲,然后我拎返屋企用焗炉焗下,都觉得好差,少少干,面包最主要系毫无弹性,面粉冇香味,应该系用紧啲好平好平嘅面粉,冇弹性,令到粉感好重。士多啤梨芒果耳朵部份,有一啲好假嘅士多啤梨香精味道,唔可以话难食,不过好药水味。咁贵,真系唔应该

面包店嘅装修唔错,光猛明亮。

咁贵,真系唔应该