2020-05-01 1267 浏览
呢两个月帮衬左三次,三次买唔同味⋯⋯呢类台式蛋糕普遍口感绵密湿润,同食日式、西式蛋糕好唔同⋯⋯可能系文化差异啦,我觉得香港D台式蛋糕好食过淡水个D,比较香同味浓⋯⋯离题,讲返麦蛋糕三种口味先:第一次:原味非常非常重蛋味!钟意食蛋嘅人会超钟意!⋯⋯老公带左一半返公司请同事食,已经放咗喺雪柜一晚,同事仍然超好评!我自己就麻麻,唔惯咁重蛋味。第二次:绿茶红豆绿茶蛋糕中间有粒粒红豆,虽然茶味唔太浓,切啱个截红豆比较少,但感觉清新唔会好甜,冻食更好食。第三次:流心芝士蛋糕试左叮热同冻食,个人觉得热食正D,芝士夹心溶溶地咸咸地,同甜嘅蛋糕几夹,难怪最多人排队等。其他口味仲有朱古力,同新出嘅黑糖。至于服务呢⋯⋯赞:早餐时间九点左右已经开门,呢个时段比较少人,唔驶点排⋯⋯同埋可以买半条,价钱实惠。弹:有次见到个男士排到入去话两条,店员话每人限买一条,佢太太其实见迫人系店外等紧,但系都唔通融,一定要太太入埋铺头至算数,稍欠弹性。

离题,讲返麦蛋糕三种口味先:

第一次:原味

第二次:绿茶红豆

第三次:流心芝士蛋糕

其他口味仲有朱古力,同新出嘅黑糖。

至于服务呢⋯⋯