2023-05-25
呢间韩式餐厅好有人气,好评有千几个😲!! 咁火热,紧系要试下啦!!🤭星期三晚6点零嚟到,当时已经有唔少食客😦 不过到我一个钟离座果阵都依然有吉位。虽然餐厅有两款二人餐分别$368、$488,但自己对饮品同甜品无兴趣🤔,所以最后单点左四款食物,未加一都只系$322,个人觉得比套餐化算。🙊身为薯怪嘅我,每次见到炸薯条都会点😏,而且好多人都话呢度嘅芝士炸鸡好味,既然我无点芝士炸鸡,咁就比个藉口自己点芝士薯条啦!!😆芝士薯条 $28份量唔多,细细碟,而且系我麻麻地嘅幼薯条,感觉比麦记再幼身少少;不过胜在热辣辣,配埋甜甜咸咸几有芝香嘅芝士粉,好快比我地清哂😋韩式甜辣年糕炸鸡 $108/4件餐牌写住大辣,仲谂住唔会辣得去边,但原来食果阵唔觉辣,但一停口,佢嘅辣就会渗出嚟😦怕辣嘅朋友真系要有心理准备!!鸡上下髀各两件,每件都大大件,肉质OK,上枱即食果阵鸡皮仲脆;不过底味蒜粉浓左D,食完个口会有阵味😅温泉蛋牛柳石锅饭 $98上枱果阵石锅都嗞嗞声!! 不过都系整唔出饭焦,最多系将D饭变到硬韧;牛柳粒比想像中多、同埋食到有牛味、又唔会好韧好难咬;石锅饭加入好多椰菜丝,食果阵会咬到脆口嘅椰菜。唯一望笔位系
芝士薯条 $28
韩式甜辣年糕炸鸡 $108/4件
温泉蛋牛柳石锅饭 $98
唯一望笔位系个汁度,佢好似用左鳗鱼嘅烧汁,一嚟同牛柳无咁夹,二嚟食落令人联想鱼腥味。🥴
最后一款系我再期待嘅明虾辣拌面 $88
我之前睇韩国吃播食辣拌面,食到津津有味,仲好后悔自己无喺韩国食过,所以当我知道呢度有果阵真系好期待,但…结果系全晚最难食,亦系我近期食过最难食嘅野😫
配埋无一样OK,首先,呢三只虾真系得个样,完全无虾味都算,仲要一阵雪藏同海鲜腥味🤢;鸡蛋无蛋味、沙葛唔甜、甘笋切太粗,食落太硬又捞唔埋;
谂住个面会好D啦,点知食落就系韩式辣酱个味😑,无麻油香、蒜香、亦无加醋调味,根本就系一个辣酱捞面Feel...中伏...😔
职员主动、良好服务态度,不过食物一般,最好味系个薯条,难怪Google得3.8分😂