2023-11-14
🫰🏻真心推荐九龙城必食日之料理-牛石料理🐮你就知我系日本控,最钟意就系食日本烧肉,今次就试咗个牛石二人会席套餐,我觉得呢地方好适合庆祝生日或者纪念日,或者平时相对自己好啲都可以。真心值得再去,服务好食物质素又高。二人餐,-开始有蟹籽沙律,刺身三款,不过刺身三款都好新鲜,海胆我嘅最爱,好有喺日本食嘅感觉。跟住当然去到主角,必食嘅烧肉,有日本和牛西冷,顶级牛小排,牛舌心,日本黑豚西冷,和牛既雪花就见到系诚意之选,绝无欺场。 之后仲有鳗鱼炒饭,真系粒粒鳗鱼,个蛋底炒得好香。平时夜晚少食淀粉嘅我,都忍唔住食咗两碗。甜品就有日本雪糕。𠮶日胃口特别好,我哋追加咗个甲罗烧同蟹粥,个格罗烧烧得好香好正宗,个蟹粥啖啖蟹膏。特别惊喜嘅系,佢可以转轮盘,试吓你嘅运气可以抽到啲咩嘢食或者饮品,我就抽到A5和牛。
你就知我系日本控,最钟意就系食日本烧肉,