2020-09-20
👍💛⭐️ Hakawa Chocolate(中环)💛👍小妹今日慢游了港岛,喺港岛,小妹最钟意就系坐住叮叮,一边吹风,一边睇风景。今日衬落完雨,我就坐住叮叮去揾全球第五嘅朱古力饮☕️💛❤️⭐️ 78%原味冻朱古力($45)⭐️小妹真系要同大家分享依杯野,真系吾好睇少佢!首先,我嗌冻饮,但系全杯一粒冰都冇,依间铺头将啲冰融入晒佢成杯朱古力度,所以饮到尾,成杯朱古力都系非常浓郁🍫!第二,每一杯都系全人手去冲!非常讲究!第三,饮落去有非常浓郁嘅朱古力味,有少少果酸!出面饮吾到,点样讲呢,就好似一粒本身好好味嘅朱古力,但系变咗流质,全杯咁样饮落去🤣🙈🕋环境指数:8/10店舖较细,但非常有格调。位置可能大家会觉得偏僻,但其实好简单,只要由平时去胜香园条路一直行到最尾就到架喇🙆🏻♀️😋美味指数:9/10入选全球第五,吾系吾试杯呀😆👩🏻🌾服务指数:9/10店员非常友善,好耐心咁样同我讲解!🤑抵食指数:9/10 Starbucks 同Pacific coffee 一杯嘢饮同佢嘅价钱都冇乜分别啦,但系呢杯嘢饮好饮劲多㖞!🙋🏻♀️推介指数:10/10 超级推介!朱古力控必饮!📍地址:中环歌赋街49-51A号地下
⭐️ 78%原味冻朱古力($45)⭐️
🕋环境指数:8/10
😋美味指数:9/10
入选全球第五,吾系吾试杯呀😆
👩🏻🌾服务指数:9/10
店员非常友善,好耐心咁样同我讲解!
🤑抵食指数:9/10
🙋🏻♀️推介指数:10/10
超级推介!朱古力控必饮!
📍地址:中环歌赋街49-51A号地下1B号舖
——港人当自煮——