2018-08-07 216 浏览
之前同事一直介绍,新南苑饮品无限任饮,鸡煲无限任食,无论卖相同味道都超正,所以就同屋企人去试试,庆祝家姐生日!新南苑位置都算方便,而且装修好新,地方又大,又干净,坐得好舒服!我地叫左个餐,以前吃鸡煲打边炉,都是吃完鸡煲然后加汤打边炉,但今次系先吃鸡煲,食完可以选择另一个新汤底打边炉,就不会有油油的感觉!另外,我们胜在人多,可以选了一BB辣,一唔辣来试试!一上台,香味涌出黎,另外还配有我最爱的即炸油炸鬼,待鸡煲滚后放落去,十分入味,咬落又香又脆,超正!至于鸡肉,BB辣系惹味好多,鸡肉都几多,而且不算油,所以我地唔觉唔觉都食左3个鸡煲!之后重点海鲜拼盘来了! 海鲜数量及种类系按人头及餐厅分配,而我地有有鲍鱼、蚝、海虾、蚬、扇贝、象拔蚌、脆鲩鱼片,超级新鲜、丰富!

2017-08-24
庆祝纪念