2023-07-30
#元朗美食 #别树一格 #值得一试 嘅 @phomily_hk 🇻🇳啲人成日话 #元天屯 好多好嘢食 原来系真嫁🤩讲紧系是但入一间食都好good good👍👍而且都几多特别款式🤫我哋嗌咗假蒟叶包猪块饭🌱好少喺其他餐厅 见到呢个菜式 就好奇一试 一嚟到见到乌卒卒噉 好特别 食落口啖啖肉好扎实 朋友觉得像春卷馅味🤭配埋醋好好味😍😍同场加配柑桔鸡翼同猪颈肉➕鸡翼非常有柑桔味 以前冇谂过 #鸡翼 都可以系呢个味道 好fun呀😆#猪颈肉 我觉得好惊艳🥳佢食落唔会好肥 系我钟意嘅肉质 而且佢烧得好香👍👍嘢饮方面我哋嗌咗蛋咖啡🥚本身抱着一颗试伏嘅心去嗌 点知有意外惊喜🤯越南咖啡出名甜 大家都知🫠但呢一个绝对唔会偏甜同腻 口味啱啱好 加上佢个蛋味唔会抢fo 富有蛋香嘅同时同个咖啡夹得浑然天成🙌🤝芒果smoothie 🥭 🔔🔔🔔呢个真系大大力推 系我出世到而家饮过最好饮嘅 #芒果 #smoothie 🙌🙌🙌芒果清甜 smoothie浓浓奶味 两者之间嘅配合系好似 #barbie 同 #ken #perfectmatch 呀💞睇返原来呢间 #餐厅 系 #越南 #家庭式 经营嘅 #小店 唔怪之得啲食物咁有
#别树一格 #值得一试 嘅 @phomily_hk 🇻🇳
我哋嗌咗
嘢饮方面我哋嗌咗
睇返原来呢间 #餐厅 系 #越南 #家庭式 经营嘅 #小店 唔怪之得啲食物咁有 #越南 #正宗 风味啦👏🏻
📍 越安乔
元朗马田路20-30B号安宁大厦地下6号舖
#hkig #hkfoodie #hk #ig #foodie #foodstagram #越南美食 #元朗 #越南餐厅