2018-09-04
最近系深水埗番工或居住的朋友相信一定都听过依间餐厅,事关佢最近做紧个promotion,星期一至五午餐时间买一送一,所以小弟之前都同同事黎过食,觉得几好食所以今次先叫埋屋企人黎一齐食lunch今次我地分别叫左三个餐,而主菜未上前都会有餐包或沙律拣,同埋有餐包添。咁今日餐汤系蘑菇浓汤,而我地三个都不约而同咁拣左饮汤哈哈。咁个汤都算有几香蘑菇味,入口绵滑,不过如果可以再浓味少少就好la而个面包我就觉得一般,普普通通不过瑕不掩瑜,好戏在后头首先第一道主菜-美国肉眼扒配柚子酱,扒我地就叫左七成熟,入口煮得岩岩好,嫩滑而带咬口,而且肉味颇浓郁,最特别就系配搭ge柚子酱,几清新但又唔会盖过牛肉味,令人食指大动而第二道主菜 - 忌廉烟三文鱼直纹窄通粉,钟意creamy 味道食物的朋友就不可不试,浓厚的忌廉汁加上芝士和烟三文鱼,十分惹味最后的一道主菜 - 芝士牛肉酱千层阔条面,即叫即焗,都几好味餐厅最后仲送左每人一个云喱拿奶冻,云喱拿味好香浓,又够香滑,正,简直系今餐最佳结尾