2008-06-20
事件1:等位我地星期三晚七点半去到,佢话两位要等等我只系问左一句「大概等几耐」个老细竟然话「我讲唔到比你听个时间嫁播,唔可以讲实3分48秒之后有位架」真系惨,只系问下要等几耐,都立刻比人串到应事件2:盛饮料任饮,不过要自己盛饮料我忘了带自己的杯出去饮料机,心想拿个新杯用不是太过份吧点知个老细(冇错,系同一人)竟然话「你自己返位拿杯啦」之后佢竟然讲左句令人O大咀的说话「一个新杯10蚊个」事件3:叫野食任食,自己画纸order每张纸都写明每次可以点3款野食,但冇讲2个人只可以「配给」有限量既食物我地两个人,写10只炸虾,佢来了4只第2次,我写6只,来两只第3次,我又写6只,来4只仲要比我地听到佢系特登cut左两只比后面哥台食客(注:人地有成6个人)跟住我仲要亲眼见住个肥仔waiter接完我地张单之后修改点左食物既份量佢仲教个waitress要咁做我忍唔住同个waitress complain佢竟然话「唔关我事架wor」跟住佢叫老细来(冇错,又系哥个老细)佢竟然可以讲「我地系咁架,两个客就比4只架」我地即刻话「你张野只系写明点3款野,冇话两个客得哥4件野食架wor」佢就发表伟论啦「我地唔知d
我地星期三晚七点半去到,佢话两位要等等
我只系问左一句「大概等几耐」
真系惨,只系问下要等几耐,都立刻比人串到应
事件2:盛饮料
任饮,不过要自己盛饮料
我忘了带自己的杯出去饮料机,心想拿个新杯用不是太过份吧
点知个老细(冇错,系同一人)竟然话
「你自己返位拿杯啦」
之后佢竟然讲左句令人O大咀的说话
「一个新杯10蚊个」
事件3:叫野食
任食,自己画纸order
我地两个人,写10只炸虾,佢来了4只
第2次,我写6只,来两只
第3次,我又写6只,来4只
跟住我仲要亲眼见住个肥仔waiter接完我地张单之后
修改点左食物既份量
佢仲教个waitress要咁做
我忍唔住同个waitress complain
佢竟然话「唔关我事架wor」
跟住佢叫老细来(冇错,又系哥个老细)
佢竟然可以讲「我地系咁架,两个客就比4只架」
佢就发表伟论啦
「我地唔知d客点食架,有人4个人食一只炸虾都得架」
我即刻challenge佢「不如你即刻揾4个人食比我睇啦」
咁佢都讲得出
最后仲要扮哂系我地衰咁,特登好大声讲:
「你想要咩呀…哦,两只炸虾咋嘛…好好好…」
等其他食客以为我地发「long黎」
事件4:埋单
我地野都未黎齐,就有人要我地埋单
我讲左一次「我地叫左好多野都未黎wor」
佢话「咁多谢你$304,多谢哂」
哗,系咪路架
点知呢家佢竟然将受欢迎嘅刺身放响另一张单
话要点呢张单嘅,就要畀多28蚊
摆明系抢
要将呢间日之食打进黑名单
永不录用!!!!!