2019-02-24
旺角肥姐小食店再行前少少有间新开、主打榴梿嘅茶饮店。榴梿控绝对要去试吓😚小食亦有惊喜!小店亦有提供非榴梿嘅饮品,所以叫个唔系榴梿控嘅朋友陪你去试都得🤣.个churros(西班牙油炸鬼)好高质!系必食之选。咬落外层微微脆身,入面好松软,点上椰子酱或榴梿酱食,真系好match好好食,推介!椰子酱同榴梿酱系店家自己特别调配,食落两者都香甜而带有点奶香、椰子味/榴梿味唔会假,对我嚟讲两款酱都系必叫必试!平时食西班牙油炸鬼会惊好油腻咁,但呢个就炸得几干爽,食落罪恶感少好多🙈大家可以唔洗顾仪咁食,我地都系用手慢慢搣嚟食😚咁先方便点酱🤣.炸芝士条我都食过唔少次,但炸榴梿芝士条我都系第一次食。食落榴梿味同芝士味好平衡,一次过满足我两个愿望(榴梿+芝士!!!)🤟🏻芝士同榴梿冇话其中一样特别抢fo,两者味道都食得到👍🏻我以前喺其他地方食过啲系冇芝士味&芝士同炸皮会分离嘅炸芝士条🤔但呢到嘅芝士条就绝对冇呢啲情况。所以我觉得佢地呢个炸榴梿芝士条系做得几好😚.猫山王沙冰好真材实料!本身都觉得有啲啲贵,但其实好大杯,两个人share一杯都得(虽然我系一个人ko咗成杯😝)标明系用咗猫山王榴梿,饮落会饮到唔少榴梿蓉👍
榴梿控绝对要去试吓😚小食亦有惊喜!
个churros(西班牙油炸鬼)好高质!系必食之选。
炸芝士条我都食过唔少次,但炸榴梿芝士条我都系第一次食。
芝士同榴梿冇话其中一样特别抢fo,两者味道都食得到👍🏻
所以我觉得佢地呢个炸榴梿芝士条系做得几好😚
猫山王沙冰好真材实料!
标明系用咗猫山王榴梿,饮落会饮到唔少榴梿蓉👍🏻
好欣赏佢呢个沙冰由第一啖到最尾一啖都系充满香浓嘅榴梿味,唔会话饮到尾啲冰融咗之后味道就变淡。
朋友嘅冲绳黑糖香蕉沙冰听讲都唔错!
朋友话系浓浓真实嘅香蕉味,味道唔假同埋唔会死甜。
同埋黑糖味同香蕉味都几平衡,唔知点解有黑糖珍珠嘅感觉😂(我笑咗,我个frd呢排系咪饮得太多黑糖珍珠奶?😂)