今晚喺九龙城𠮶边放工, 喺公司已经谂定食泰国嘢, 行到去巴士站旁启德道见到有间装修几靓几舒服嘅泰国餐厅, 去到门口仲见到有 推广 ~~一蚊泰菜! 😍每天都唔同款式, 今日(星期一)仲要喺我哋至爱嘅 泰式明炉乌头鱼, 正呀即刻入座。餐厅颇有度假feel, 地方阔落仲坐得几舒服。👍餐牌有唔少选择价钱 唔算太贵。我哋点咗最爱嘅海南鸡 (半只$112)端上台已闻到鸡香嘅味道, 即叫即斩仲微微暖㗎!鸡肉好嫩滑,非常有鸡味, 鸡皮食落好爽 完全冇脂肪层,一啲都唔油腻。 沾上秘制嘅海南鸡酱汁, 辣中带鲜,正呀!菠萝海鲜炒饭$98个饭炒得好香,甘香软熟, 材料超丰富有鱿鱼,虾仁, 青口,腰果,提子干,炸鱼柳, 和劲多菠萝, 配以泰国猪肉松同吃超满足!特选椰青$38椰青水系超甜, 完全冇酸涩味, 椰青入面嘅肉好软滑, 差唔多到畀我刮晒出嚟ko咗。 果然系精选过嘅椰青,好惦!芒果特饮$34比较上一次觉得 冇之前味道咁浓郁, 不过都带天然嘅芒果味唔会太甜。等咗好耐嘅明炉乌头终于嚟喇!鱼上面铺满各种泰式香菜,香料,配菜, 完全遮盖住条鱼。 火力非常足够, 唔会系弱到成日要人加换燃料。 鱼嘅汤汁酸酸地 唔会太咸

餐厅颇有度假feel, 地方阔落仲坐得几舒服。👍

餐牌有唔少选择价钱 唔算太贵。
海南鸡 (半只)

我哋点咗最爱嘅海南鸡 (半只$112)
端上台已闻到鸡香嘅味道, 即叫即斩仲微微暖㗎!

菠萝海鲜炒饭

菠萝海鲜炒饭$98

特选椰青

特选椰青$38
。 果然系精选过嘅椰青,好惦!

芒果特饮

芒果特饮$34

泰式明炉乌头鱼

等咗好耐嘅明炉乌头终于嚟喇!
鱼上面铺满各种泰式香菜,香料,配菜, 完全遮盖住条鱼。 火力非常足够, 唔会系弱到成日要人加换燃料。 鱼嘅汤汁酸酸地 唔会太咸, 但系味道可以较为浓一点。 可以蘸埋埋个辣汁啱啱好。 乌头鱼肉质肥美, 属于中size, 滚住来食keep 到热好紧要。

明炉鱼绝对冇话唔收你钱就求其做,赞吓先!

除咗一蚊嘅菜式其他菜 式质素亦唔差, 咁样嘅噱头先至有意思~
海南鸡 (半只)
菠萝海鲜炒饭
特选椰青