2018-12-07 1122 浏览
今日系附近揾食LUNCH,唔想食饭,不如食个面餐厅环境都几舒服新净见餐牌都几多选择,因为今日唔太想食饭,所以就同朋友叫两个面试试咖哩牛腩捞粗面 ! 呢个就真系正啦,牛腩份量都几多,望落唔好以为面既份量少,其实都几多架,只系个碗真系大左小小渣,另外重附有一小碗清汤,可以比客人自行调节干湿度捞粗既口感真系好好,因为面有口感有韧性,食落果阵个感觉比较丰富,咖哩汁都容易挂上去多D牛腩除左以肉为主之外,重有几件筋位,食落口感有张力,加上浓厚既咖哩汁,味道非常唔错黎得渔民面馆,点都要试返个渔民汤面,系咪都影得几靓呢当中有大大件好香味既冬菇,喜欢食冬菇既朋友就岩晒啦,因为宜家市面上既汤面真系唔多地方有冬菇架呢个面就跟返普通既冷面,因为汤面既话,幼面就比较合适,配合比较清但又浓厚既汤底,呢个选择唔错我知道就拣左杯桃胶茶乌龙茶,呢个够特别啦挂真系,桃胶本身系比较贵既食材之一,市面亦比较罕有将佢配合系饮品当中,所以感觉点都要试试,而呢度所用既亦系外卖杯装,饮唔晒都可以拎走,继续饮真系好多桃胶架,口感好正,正过下下食珍珠奶茶D珍珠先啦 !
今日系附近揾食LUNCH,唔想食饭,不如食个面
餐厅环境都几舒服新净
黎得渔民面馆,点都要试返个渔民汤面,系咪都影得几靓呢
真系好多桃胶架,口感好正,正过下下食珍珠奶茶D珍珠先啦 !