💛蕃茄仔 Red Object @九龙湾📍九龙湾常悦道21号EASTMARK1楼7号舖讲起蕃茄汤既野🍅真系几时都唔会抗拒🤓好耐之前已经试过铜锣湾店既蕃茄仔 果间店舖座位较少所以都排左差唔多一个钟先食到😣 依家就多左九龙湾分店👏🏻 当日星期六中午唔洗排队就直接入得 环境比起铜锣湾店大d坐得阔落d~✨🐔炭烤风味鸡扒上海面 $65🌟呢度既招牌蕃茄汤底系由新鲜蕃茄熬成 汤底质感比较杰身稍为有少少浆口🧐 我个人就中意食开稀d既茄汤既~ 不过呢个汤底入口系会食到幼细既蕃茄蓉🍅味道唔似出面嘅舖头番茄汤会落味精 而系食到新鲜蕃茄味鸡扒肉质嫩滑😋 鸡皮烤到金黄色😍食落好香脆 有少少焦㶶更香口 仲要唔油腻✨而上海面比起一般嘅面条较幼身 似拉面多d差咁啲口感 如果钟意食面要有咬口嘅人就可能会有啲失望喇~🐷无激素加拿大豚肉片刀削面 $80汤面仲加左炸蒜同葱 更加惹味💫 豚肉片煮得几出色较为薄身 刀削面反而就几有咬口 而且都几挂汤🤤👅好味:3.8/5💲价钱:3.9/5🌟性价比:3.8/5👀环境:3.6/5👥服务:3.5/5

💛蕃茄仔 Red Object @九龙湾
📍九龙湾常悦道21号EASTMARK1楼7号舖