2017-08-30
今晚净系得我同阿仔两个开餐 ,佢又话想食火锅 ,咁阿妈揸fit, 我想食啲地道嘅火锅店。 暑假尾啦, 最后冲刺😃冇多余嘅装修,好亲民嘅火锅店格局, 有几张圆枱坐到六至八人, 有一张长方四人枱, 啱晒我哋撑枱脚 见到门口贴上唔少明星嘅合照, 应该有番咁上下呱。有好多火锅底供选择 ,一共有19款阿仔拣咗潮式咸菜猪杂锅, 其实个火锅汤底仲有白胡椒, 粟米 ,秀珍菇。 先饮过汤先, 非常 暖胃,饮得出胡椒嘅微辣,加上咸酸菜嘅酸味 ,新鲜猪肺, 猪肚,猪肠嘅鲜味,好好味呀不得不提猪杂份量十足火锅料叫咗手打四宝丸,分别系牛丸,虾丸,鲮鱼丸,同墨鱼丸。 佢哋同我讲 ,啲丸系日日新鲜手打出嚟 ,食落去真系零舍唔同, 好有质感, 啖啖新鲜肉, 回味无穷仲嗌咗脆鲩片, 名副其实好爽脆, 将鱼片放落火锅大约廿秒,鱼片转白色就可以食啦, 一啲都唔腥,好新鲜食火锅又点少得出前一丁呀 ,一份两个面,佢哋仲畀埋包装里面嘅味粉同麻油, 梗系唔使落啦,个汤咁正我哋仲嗌咗一渣山楂茶, 酸酸地, 健脾开胃, 促进消化, 食咗咁多嘢啱晒。食到尾其实我哋仲有啲猪杂未食晒, 真系好足料呀火锅店好近柯士甸站, 行4分钟就到, 如果
食到尾其实我哋仲有啲猪杂未食晒, 真系好足料呀
火锅店好近柯士甸站, 行4分钟就到, 如果由佐敦地铁站行过嚟就远啲啦!