2023-08-19
早两日去左土瓜湾睇附近楼盘价钱,原来一d都唔平,平均都要$16000-$17000一呎😨😨睇完就同朋友去左呢间小菜馆食饭#酱香烤宁波鱼-经老板娘介绍,宁波鱼系少骨同滑d,又真系啖啖鱼肉,鱼本身应该系走左油,我地叫左bb辣,对于我唔食得辣既朋友就岩岩好,酱香味够晒浓,加埋粉丝、金菇、木耳等等配料,索晒d味,好食。盘底点左两个蜡烛keep住温度,食个阵小心烫咀#木桶蒸鸡-整盘鸡都系鸡脾肉,蒸出黎好滑,同埋有样野好好既系,鸡无咩肥膏,岩晒我怕肥既人,木耳同虫草花记得要食埋,吸晒鸡汁#黄金四季豆-四季豆被厚厚咸蛋黄包裹住,系核心邪恶食物,老板娘话呢个系纯咸蛋黄炒出黎,同其他餐厅加粉炒有d唔同,食得出好浓咸蛋黄味同苏脆👍🏻👍🏻试下几条一齐食又系另一番风味老板应该都钟意饮反两杯,架上既酒都大部分都开左😂😂唔知下次再黎会唔会请我饮反杯呢🤪🤪