🐷📌 #猪西食铜锣湾.之前小编已经介绍过milksha除咗饮品以外嘅甜品杯 除咗饮手摇之外仲可以买佢哋嘅甜品杯当系食糖水咁样都唔错呀不过近日竟然有新出咗新嘅产品 😍小编今次就试咗🐷米麻糬芋泥仙草杯😝小编见到系大甲芋头已经觉得好正呀佢哋嘅甜品杯系全天然、自家制!😙唔似其他某啲舖头咁样买啲预制品摆落去就算😝而且啲米麻糬真系佢哋自己整!不过之前其实已经试过佢哋嘅米麻糬 今次最令小编觉得惊喜嘅其实系 啲芋泥真系好鬼死香同埋绵密😍 唔会觉得搞到啲未打烂嘅芋头咁😂小编就加咗手工芋圆、绿茶冻😝手工芋圆口感烟靭 size又啱啱好 平时去糖水舖食𠮶啲芋圆 对小编而言太大粒了😂😂个绿茶冻绿茶味几浓郁 口感又几滑同埋有少少咬口 个感觉都几清新米麻糬好香米味 (睇落去好似讲紧废话,但系是真心的) 口感都几烟靭 不过唯一美中不足就系因为而家冇得用胶匙羹 所以用纸匙羹有少少难完全「不」起🥄啲麻糬😂配埋佢哋嘅椰奶就真系Perfect match了😍.迷夏客 Milksha📍 全线香港迷夏客分店(又一城分店除外)(小编系去咗铜锣湾分店的).#吃货日常 #香港 #甜品 #香港美食 #hkfoodie #铜锣湾 #铜锣湾
🐷📌 #猪西食铜锣湾

不过近日竟然有新出咗新嘅产品 😍
小编今次就试咗🐷米麻糬芋泥仙草杯😝

小编见到系大甲芋头已经觉得好正呀
佢哋嘅甜品杯系全天然、自家制!😙
唔似其他某啲舖头咁样买啲预制品摆落去就算😝
而且啲米麻糬真系佢哋自己整!
小编就加咗手工芋圆、绿茶冻😝
配埋佢哋嘅椰奶就真系Perfect match了😍
迷夏客 Milksha
📍 全线香港迷夏客分店(又一城分店除外)
(小编系去咗铜锣湾分店的)
#吃货日常 #香港 #甜品 #香港美食 #hkfoodie #铜锣湾 #铜锣湾美食 #铜锣湾甜品 #台式饮品 #米麻糬