2021-10-12
点心店位于大街,舖头细细装修干净,有少少现代化,入面有两个坐位。😀我系外卖晚餐一家三个人食,叫咗三个饭四个点心,然后发现真系好饱🙈事关佢食物既size系完全唔吝啬😍大份得嚟又好有水准,完全唔系𠮶啲连锁店外卖点心死实实咁😂叫咗蛋丝鳗鱼饭,腊味糯米饭同凤爪排骨饭。个饭有个锡纸兜兜住,我估应该系keep住啲饭热,好有心😀饭好松软,粒粒分明,连埋上面啲配料一齐好入味☺️个糯米饭好有惊喜,有口感得黎又唔会一旧旧好硬咁,调味岩岩好😍仲叫咗虾饺,灌汤饺,鲜竹卷同埋金蒜排骨。所有点心都食得出好足料同埋新鲜,我冇详细问,不过完全唔似预先整好哂雪藏𠮶啲,唔排除系自家制😋特别想赞下灌汤饺同埋排骨,灌汤饺个汤望落清澈,饮起好鲜味,个饺皮薄涵料足😝排骨非常鲜味,蒸得啱啱好,用料真系有返咁上下🤩
蛋丝鳗鱼饭
腊味糯米饭