👍🏻波士顿龙虾安格斯松露汉堡 $148真材实料!用咗原条波士顿龙虾,超大旧劲厚肉🤩面包都夹唔哂,一咬就吱哂旧肉出黎😆肉质爽口弹牙完全唔霉,又无整到过熟,咬落唔干身😋味道鲜甜,简单调味更加突出龙虾本身既鲜味搭配黑松露蛋黄酱,有淡淡既黑松露味,唔算好浓加上芝士同安格斯牛肉,整体好饱满好丰富👍🏻不过酱汁量多左啲,混埋牛肉汁同龙虾汁令面包偏湿,无左脆边既口感味道:9/10性价比:7/10-👍🏻双层芝士安格斯牛肉汉堡 $93自由配搭既汉堡,拣咗双层安格斯牛肉肉量好多啖啖肉,岩哂食肉兽,超满足🤪牛肉好重黑椒味,两边煎到㶶㶶地,好香咬落有肉汁好juicy,牛味好浓郁突出🤤🤤多筋但唔难咬,唔系搅到好碎好烂个种汉堡扒肉感偏重,真材实料既感觉👍🏻👍🏻包皮拣左牛油汉堡,牛油味烘到好香,甜甜地,但比较干身唔够松软配菜唔系用生菜,而系用羽衣甘蓝除左羽衣甘蓝外其他配料都系另加,自由配搭我地加左蕃茄、腌青瓜、烟肉、焦糖洋葱同double车打芝士烟肉太干身,有少少㶶味,口感似猪肉干,麻麻地🤭建议加配车打芝士同洋葱,整体邪恶又惹味好多🤪!味道:9/10性价比:8/10-👍🏻三重黑松露薯条 $38份量惊人,成座山咁🤣面头
👍🏻波士顿龙虾安格斯松露汉堡 $148
真材实料!用咗原条波士顿龙虾,超大旧劲厚肉🤩
面包都夹唔哂,一咬就吱哂旧肉出黎😆
肉质爽口弹牙完全唔霉,又无整到过熟,咬落唔干身😋
味道鲜甜,简单调味更加突出龙虾本身既鲜味
搭配黑松露蛋黄酱,有淡淡既黑松露味,唔算好浓
加上芝士同安格斯牛肉,整体好饱满好丰富👍🏻
不过酱汁量多左啲,混埋牛肉汁同龙虾汁
令面包偏湿,无左脆边既口感
味道:9/10
性价比:7/10
波士顿龙虾安格斯松露汉堡

👍🏻双层芝士安格斯牛肉汉堡 $93
自由配搭既汉堡,拣咗双层安格斯牛肉
肉量好多啖啖肉,岩哂食肉兽,超满足🤪
牛肉好重黑椒味,两边煎到㶶㶶地,好香
咬落有肉汁好juicy,牛味好浓郁突出🤤🤤
多筋但唔难咬,唔系搅到好碎好烂个种汉堡扒
肉感偏重,真材实料既感觉👍🏻👍🏻
配菜唔系用生菜,而系用羽衣甘蓝
除左羽衣甘蓝外其他配料都系另加,自由配搭
我地加左蕃茄、腌青瓜、烟肉、焦糖洋葱同double车打芝士
烟肉太干身,有少少㶶味,口感似猪肉干,麻麻地🤭
建议加配车打芝士同洋葱,整体邪恶又惹味好多🤪!
味道:9/10
性价比:8/10
双层芝士安格斯牛肉汉堡

👍🏻三重黑松露薯条 $38
份量惊人,成座山咁🤣
面头洒上黑松露调味粉,不过洒得唔太均匀
好在黑松露粉无咸味,如果唔系就咸到肾亏🤧
另外配埋一兜黑松露蛋黄酱俾你点,黑松露味浓啲
但谂极都唔知点解系三重😂😂
薯条略嫌炸得干身咗啲,一定要趁热食,冻咗就变到好硬🥲
味道:7/10
性价比:8/10

👍🏻炸鸡翼 $28/4只
炸得香脆,啲肉唔会炸到太干身
内外调味都好够味,微微辣,几惹味😛
不过size唔系好大只,性价比低啲啲
味道:8/10
性价比:6/10

📍#NomadBurger
红磡德民街29号德民大厦地下F3号舖

#hkfoodie #foodiehk #hkfood #foodhk #hkeat #香港美食 #香港美食指南 #香港美食日记 #香港美食地图 #香港美食推介 #平食 #穷游 #打卡 #香港打卡 #情侣好去处 #拍拖好去处 #周末好去处 #红磡 #红磡美食 #红磡好去处 #大围 #大围美食 #大围好去处 #北角 #北角美食 #北角好去处
外卖自取
波士顿龙虾安格斯松露汉堡