2021-12-27
天气冻,就想拣啲热嘅嘢食暖下一个身!见到呢间铺新开,有药膳汤底,而且仲要加黄酒,一听到都觉得饮完个身暖笠笠! 今日得九度,梗系要试吓系咪真系OK啦!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~🔷 药膳黄酒花胶鸡米线 $58第一啖梗系即刻试吓个汤啦,真系好浓,而且黄酒味都好出!再睇埋配菜,有虫草花,木耳,仲有豆卜。鸡大概有6-7件细件鸡! 味道都几好,而且几嫩滑,睇到d 鸡皮几深色,应该都有腌足时间先煮!舖头另一样出样嘅系海南鸡饭,我估应该都系同一样嘅鸡,如果钟意食饭朋友可以试海南鸡饭!重点系:花胶!! 一碗大约有3旧,都唔算少,食落爽滑弹牙,个人觉得可以可以同鸡汤一齐煲耐d 索多d 汤味会再好食d!我成碗汤饮晒! 系底仲见到啲药材喺度添!仲要包埋野饮架!全部都系冷泡茶!我试左桂花乌龙,山楂洛神花玫瑰茶,都唔错嘅选择! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~👅味道 🌕🌕🌕🌕🌗🥳环境 🌕🌕🌕🌑🌑🐋服务 🌕🌕🌕🌕🌑👛抵食 🌕🌕🌕🌕🌑🔄回头率 90%~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~📍 火将军外卖专门店 (屯门)屯门良德街9号盈丰园商场地下A19号舖📞 2640 288
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
🔷 药膳黄酒花胶鸡米线 $58
第一啖梗系即刻试吓个汤啦,真系好浓,而且黄酒味都好出!
再睇埋配菜,有虫草花,木耳,仲有豆卜。
我成碗汤饮晒! 系底仲见到啲药材喺度添!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
👅味道 🌕🌕🌕🌕🌗
🥳环境 🌕🌕🌕🌑🌑
🐋服务 🌕🌕🌕🌕🌑
👛抵食 🌕🌕🌕🌕🌑
🔄回头率 90%
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
📍 火将军外卖专门店 (屯门)
屯门良德街9号盈丰园商场地下A19号舖
📞 2640 2889