2021-10-25 420 浏览
今日朋友约我去试呢间美式汉堡店, 开左系香港咁耐真系第一次食。入到铺揾左位坐就出去叫餐,果晚店入面唔多人, 所以我地坐到窗边既卡位。间店既职员都系外籍人士, 所以落单都要讲英文 ( 唔识讲英文都唔洗惊既, 手指指个餐牌职员都会明)我地拣左cheeseburger, regular fries, strawberry milkshake.价钱当然比M记, mos burger果D贵, 但味道就真系有好大分别。呢度既包全部都即叫即做, 食既时候一定系热腾腾。佢既牛肉好juicy, 芝士受热溶化, 每一啖都系充满住肉汁同芝士味。奶昔好香浓, 其实可以全部配料都拣哂, 但我地拣一样系想试埋佢原本奶昔既味道, 如果拣太多料, 应该饮唔出奶味。奶味浓郁, 就算佢咁大杯, 一个人都可以自己饮哂, 因为真系好好味。

呢度既包全部都即叫即做, 食既时候一定系热腾腾。
cheeseburger

2021-10-08