2022-06-21 1453 浏览
喺湾仔行街行到攰,正想抖下,系利东街商场地库,路过见到呢间<Cocolo Tokyo Cake Factory> 饼店,俾佢嘅青森苹果批吸引住,便走进店买来试下。<青森苹果批 $35>呢个标榜日本直送,全人手制造嘅青森苹果批,外型份量十足,咬落去有非常松化嘅酥皮,而且仲要系好多好多层既酥皮,入口非常松脆,食完每一层松脆酥皮,入面就系好多劲清甜,味道清新嘅青森苹果肉,每一啖苹果蓉入面都有粒粒嘅苹果肉,用料十足,而且制作相当认真,非常滋味好食!!绝对系必食之选!!~<梳乎厘芝士蛋糕 $30>呢个梳乎厘芝士蛋糕,入口有点儿像日式的芝士蛋糕,不过质地就较为实在,咬落去系松松软软嘅感觉,并带有淡淡嘅芝士香味,口感软软绵绵,非常好食,值得推荐!呢间饼店仲有好多嘅其他种类嘅酥饼,同埋批类,仲有Macaron同埋其他嘅西式切饼,选择种类都几多元化,下次可以再嚟试下呀!!

<青森苹果批 $35>

<梳乎厘芝士蛋糕 $30>