2024-10-01 1643 浏览
上网睇人哋介绍,呢间舖头系水上人家开嘅,有自家晒嘅一夜情马友,所以特登走过嚟试吓!坦白讲,如果唔系有人介绍,都唔会特登走到入嚟香港仔!好彩间舖头好近地铁站,行两三分钟就到!而且我仲知道,原来可以打电话嚟留货,佢有员工餐,除咗马友之外,不定时有唔同嘅海鲜选择,今次我就拣咗龙虾,事先打俾老板娘留货,当日12:30到达,已经有六七个人排队,心知不妙,好彩唔系等咗好耐,15分钟就入去,入边啲座位好迫,差唔多要人贴人,既然买咗咁出名,今次就试咗清蒸同埋香煎,一次过试晒两种味道,等咗10分钟,终于有得食,先讲香煎,鱼味好浓,而且肉质好实净,食得出完全冇落任何调味,净系落盐,但系完全食到鱼嘅鲜味,我谂个原理有少少似dry aged,但系我都系最钟意清蒸,同煎嘅一样,肉质比较实净,但系鱼味超浓郁!我好享受呢条马友!简直系享受!另外我试咗龙虾,我个人觉得就普通啲,因为佢嘅调味好少,下次可以唔使!但系佢仲有个鱼汤,虽然60几蚊一碗,但系真系好甜好好饮!好似仲有啲好似浓汤宝咁嘅鱼汤,可以俾人买走!下次试吓先!
香煎马友
清蒸马友