2021-08-30
系附近做完gym想食啲热辣辣嘅野😋 朋友介绍石锅堂,话贪佢小食选择多㖞呢个豆腐大大份!CP值好高啲汁都好够味但系唔会咸,选用嘅豆腐唔会食到人好崩溃不停散🤣🤣,做完运动必食补充蛋白质!我最期待食嘅㷫烚烚乌冬,个人最喜欢食乌冬,佢嘅乌冬应该系日本乌冬非常弹牙,好从米味,虽然黑蒜油汤底但系非常有惊喜,饮得出系新鲜自家熬制,完全味浓而不咸腻,推介💯!事缘即刻觉得出前一丁嘅黑蒜油汤底好假😂😂😂生牛肉上,望住佢滚下滚下咁样熟真系治愈,啲肉少少厚度都算大块,完全唔痴牙!仲要吸收埋汤底,味道好夹,好满足!唯一不足系牛肉份量有点少🤣🤣炒野菜采用多种类唔同嘅蔬菜!想讲佢好抵食大大份,炒得好入味,呢间餐厅味道浓淡控制得好好,所有嘢做得好入味,但完全唔会咸唔会口渴!仲会识落埋芝麻,更加香口!个人觉得蚬肉必试!佢个黑胡椒汤底,完全冇掩盖到蚬肉嘅鲜味,好有满足感,平民价钱食到大大只新鲜活蚬,入口即感受到海水同蚬肉嘅鲜甜味!另外佢新鲜真系无呃人,因为真系好弹牙有口感,非常惊喜!大只到呢另外我哋额外点咗份鸡扒,鸡扒肉质好嫩滑,佢冇跟汁上但巳经入晒味,好似喺日本食照烧鸡扒咁!
关冬冷豆腐
安格斯牛肉黑蒜油豚骨汤乌冬