难得黎到湾仔,见杂志之前介绍过呢间街头风味既拉面! 1定系非试不可xDDD成日睇电视就见得多日本仔坐系拉面车入面,食到SHI SHI声~~~终于都我有呢个机会~我地1行4个人黎到 ,唔洗等位,黎到已经有位坐啦~个地方真系好似车仔面档甘家~XDD甘我地就 ORDER左1个黑胡麻拉面,3个地狱御品拉面,御品可以一次过食晒猪肉同叉烧拉面,仲有ORDER左小食~最开心既4个拉面一齐出^^,拉面应该系煮好一齐落汤,所以可以一次过出晒4个,甘就可以一齐食~非常细心,(其他地方都系一个个甘出,搞到唔可以一齐食)当我食完个拉面@@我发觉,点解我个咀"痴痴地既"哈哈,听返老板讲,因为佢地真系拎D猪骨黎煲好多个钟,好重料@@!我系第1次试到个汤 饮到好似食完猪脚姜既骨胶原威力一D都唔似味千 既出前一丁汤底XDD~拉面口感几好~唔太淋唔太硬^^GDGDGD=)个地狱拉面我系试一级,小小辣,香香地~几岩唔系好食得辣既人食XDD食食下,师父仲提我地,可以落下个胡椒 ,但我话:下,但我个个系地狱拉面,落胡椒好奇怪,师父都系叫我地试下先~~~一试~~~竟然有出乎意料既好味XD 甘我地ORDER左既小食有芝士年糕~
街头风味XDD
难得黎到湾仔,见杂志之前介绍过呢间街头风味既拉面!
1定系非试不可xDDD

档甘家~XDD
甘我地就 ORDER左1个黑胡麻拉面
黑胡麻拉面
,3个地狱御品拉面
地狱御品拉面
,御品可以一次过食晒猪肉同叉烧拉面,
仲有ORDER左小食~
最开心既4个拉面一齐出^^
我系第1次试到个汤 饮到好似食完猪脚姜既骨胶原威力

一D都唔似味千 既出前一丁汤底XDD~
拉面口感几好~唔太淋唔太硬^^GDGDGD=)

食食下,师父仲提我地,可以落下个胡椒
令令胡椒
,但我话:下,但我个个系地狱拉面,落胡椒好奇怪,

甘我地ORDER左既小食有
练奶芝士年糕
芝士年糕~~佢配既点酱系练奶~~哈~好味到我ORDER左 2 次,但26蚊得2粒,有小小贵,
但实在好钟练奶同年糕既配搭~所以都系ORDER多左 1 次XD

再食既系 芋头粟饼
粟饼
好味~~脆脆地,虽然系炸物,但感觉唔系好热气甘,HAHA

仲有鸡翼
鸡翼
,入面有好多明太子,不过我就觉得味道普通姐~~都系芝士年糕好味

食到饱饱XDD
同朋友都认同,下次会再黎~~
但我相信呢个下次会好快@@
我想要好多好多骨胶原XD(最后系成个汤饮晒甘制!)

2012-02-05
街头风味XDD