2024-11-19 503 浏览
近年好喜欢嘅中菜馆之中,平靓正之选。今日同屋企人黎食,个个都大赞。江南四小拼 - 每款份量唔算好好,但可以同时试到四款江南小食,不错~有爽脆海蜇头、川味口水鸡、宫廷一口脆(腌萝卜)同鲜沙姜猪手。冰镇咕噜肉 - 黎呢度真系唔可以唔食呢道菜。冰镇后嘅令外层非常脆口,炸粉厚度适中,咬落仍然热辣辣。伴碟嘅青提同青椒提升整体清新感。老坛酸菜鱼 - 可以拣叫鲈鱼或桂花鱼,有你例牌或大份拣。我地叫左一份鲈鱼例牌。酸菜汤底味道一流,鱼片好滑,无乜骨。配菜仲有芽菜、椰菜花同烟靭宽粉。生炒腊味糯米饭 - 炒得够干身,唔会觉得油冧冧。腊肠、膶肠、虾米、花生粒⋯好香口。大澳虾膏通菜炒鲜鱿 - 以虾膏炒,闻到已经流口水,食落都好惹味,鲜鱿好爽脆。

2024-10-29