餐厅: 花圖
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
返工本身响海港城,听同事介绍左呢间新开嘅花图比我知。佢话间餐厅好靓又有神秘感,所以决定去试试一嚟到门口,果然feel到个设计劲有心思,要推暗门先入到去。入去有个staff带住,开始明白点解同事话冇神秘感,因为入面成个迷宫咁,唔怪得叫「花图」呢间餐厅真系好讲求仪式感,除咗装修靓,食物卖相都好有心思。前菜三小碟:桂花荔枝汁渍荷兰茄、黑松露带子饺、陈皮香草酱焗伊比亚豚肉汤品:响螺花胶炖水中花,呢个汤真系不得了,汤底以响螺花胶作为主要材料,花胶滑嫩口感同响螺的鲜甜味道相得益彰,感觉十分足料主菜有胡椒蟹皇焗海虾、珍菌紫玉和龙虾膏海胆炒饭海虾肉质鲜嫩,搭配浓郁蟹黄酱汁,带有胡椒香气,啖啖肉、口感好正!仲有试咗龙虾膏海胆炒饭,炒饭粒粒鲜明,唔会痴埋一堆,海胆好新鲜,所以食起嚟会好香口。因为食咗太多嘢,呢个份量啱啱好,唔会好难消化👍🏻最后配埋个甜品:芝麻糊椰汁忌廉桔仔酥,味道还好,唔会太甜,可以解油腻感总括嚟讲,的确系几有惊喜,可以一试!

呢间餐厅真系好讲求仪式感,除咗装修靓,食物卖相都好有心思。

响螺花胶炖水中花

主菜有胡椒蟹皇焗海虾、珍菌紫玉和龙虾膏海胆炒饭

胡椒蟹皇焗海虾

龙虾膏海胆炒饭

芝麻糊椰汁忌廉桔仔酥

总括嚟讲,的确系几有惊喜,可以一试!

前菜三小碟
2023-03-15