2013-06-06
今日有个好耐冇见既朋友岩岩系澳州番黎 洗尘宴当然要食好d啦!!!大家一心想食日本野 本身谂住去鮨辰 但系上网SEARCH见到呢间食评唔差一于黎试下!环境唔多讲啦 空间大 比较传统既装修 仲播复古既日本音乐 好衬个环境OMAGASE 有3个价钱拣 不过我地想弹性大D 所以都无拣价钱黎得食就应该放心比师傅发挥 睇下有咩食都好呀吗!不过因为我地食开都钟意刺身一盘上 所以都讲定首先前菜 - 师傅话系准山同埋另外果样唔记得左 好脆口 食落都ok刺身有北寄贝 海螺 中拖罗 坚鱼 金目鲷第一次食手掌咁大只既北寄!!!我同个fd都超high 哈哈!!!海螺好鲜甜 一定要试 !!! 坚鱼好浓味但未至腥 金目鲷比较普遍 但今次我觉得食落呢度新鲜好多寿司金目鲷石垣鲷-较浓味 第一次食 印象唔错寒𫚕鱼-油香好重!!!大拖罗- 呢个真系必食 拖罗超新鲜 有别于一般拖罗!!!吞拿鱼头肉小肌鱼-发光鱼 酸酸地几好食火灸吞拿鱼面颊肉-肉质好嫩 相信师傅系选材做火灸既时侯花左心机 因为灸左仲带出d油香味 good!!!赤座虾-开头e为同牡丹虾差唔多 只系大只d 点知原来两回事 无左牡丹虾粘粘地既感觉 仲超厚肉
黎得食就应该放心比师傅发挥 睇下有咩食都好呀吗!
不过因为我地食开都钟意刺身一盘上 所以都讲定
首先
刺身有北寄贝 海螺 中拖罗 坚鱼 金目鲷
海螺好鲜甜 一定要试 !!! 坚鱼好浓味但未至腥
金目鲷比较普遍 但今次我觉得食落呢度新鲜好多
寿司
金目鲷
石垣鲷-较浓味 第一次食 印象唔错
寒𫚕鱼-油香好重!!!
大拖罗- 呢个真系必食 拖罗超新鲜 有别于一般拖罗!!!
吞拿鱼头肉
小肌鱼-发光鱼 酸酸地几好食
赤座虾-开头e为同牡丹虾差唔多 只系大只d 点知原来两回事 无左牡丹虾粘粘地既感觉 仲超厚肉 可惜唔记得影相 哈... 食完仲将虾头去煲汤 一绝!!!
海螺
毛蟹- 师傅细心将蟹肉拆晒
海胆-颜色好好 新鲜 仲好浓味
缟縿卷
总括黎讲 食材好新鲜 每日都有 间唔中仲有d 季节性既野食 师傅已经同左我地讲有d咩想食前一日打去铺头会帮我地落货!!!
好彩有师傅发板 唔系一定试小好多好野 最终真系无失望 相比起名牌 我宁愿拣呢间隐世小店 good!!!
埋单 total $3780 价钱中等 但对比起今晚既食材 只可以讲一个字 [ 值 !!! ]