话说今日工人姐姐经过依间餐厅,见到好多人嗌外卖,即刻攞咗张传单返嚟俾我哋,知我地喂食睇左食评咁我哋三个人就落去食,嗌咗一个虾酱炒饭,炒宽粉,炸蚝饼,马拉盏通菜,串烧拼盘,生虾第一款到既系炸蚝饼,我坐𠮶个位系啱啱好可以睇到厨房即刻炸𠮶个蚝饼劲新鲜😍好多饭蚝系入,d蚝吾臭吾腥,好好味啊😚不过一定要即刻食晒佢,如果唔系好快佢就会林晒,就会觉得好油架啦!第二款就系虾酱炒饭,一摆到落黎,即刻哇左出黎😂真系好大份超抵食,4人食都得,味道咸淡适中,都有好多肉松同埋肠仔喺上面,炒饭唔会黐埋一旧,粒粒分明出色!好推荐大家食再嚟就系炒宽粉,佢比我嘅感觉系广东肠粉摊开拎咗去炒咁样,个面系好有弹性,佢系我第一次食泰国嘢食到嘅新品,因为个人认为都属于比较偏门少少,平时见开都系炒金边粉或者河粉,虽然味道都好不错,我唔系几钟意呢种粉,但味道系好食的,钟意依种粉既朋友可以试试生虾同埋串烧拼盘终于到咗🤭生虾新鲜连埋蒜头同埋辣椒食个汁好正,食唔到辣嘅朋友千祈唔好食佢粒辣椒,会喷火🥵串烧拼盘好值得一赞,无论系肉嘅质地同埋肉嘅调味仲有沙嗲个酱汁,都系非常之出色,入面有六吋,两鸡两牛两猪,𠮶两串猪肉烧完之后口感竟然仲可以保留好

生虾同埋串烧拼盘终于到咗🤭生虾新鲜连埋蒜头同埋辣椒食个汁好正,食唔到辣嘅朋友千祈唔好食佢粒辣椒,会喷火🥵串烧拼盘好值得一赞,无论系肉嘅质地同埋肉嘅调味仲有沙嗲个酱汁,都系非常之出色,入面有六吋,两鸡两牛两猪,𠮶两串猪肉烧完之后口感竟然仲可以保留好多汁水,一啲都唔系平时嘅烧到干柴咁!我差啲以为自己食紧鸡串!😆
牛肉佢嘅调味有少少似我哋平时食嘅牛肉干,好正啊 个边仲有少少🤏蕉脆感🤭鸡肉串都ok好嫩滑,但推荐猪同牛多d

最尾食晒啲嘢好饱先发现原来仲有个马拉盏通菜,炒出嚟新鲜滚热辣超好食,啲通菜系好嫩,唔系又老又粗又干个种!
2022-06-01