2006-06-29 6 浏览
自己好少在大角咀区揾食. 今次多得cheap兄带路, 众人又丰丰富富地大吃一顿.海南鸡(原只): 鸡肉好滑好嫩, 皮爽兼带皮下脂, 平时走皮的我忍唔住食了两片. 配埋一绝的酱汁, 酸酸辣辣, 只鸡转眼变得烟消云散.泰式沙律: 青瓜蔬菜等配料新鲜, 酸酸辣辣, 很开胃.烧烤并盘: 包鸡中翼, 猪颈肉和猪扒, 惹味香口兼带丁点甜味. 个人较钟意猪颈肉.猪腿一只: 有期望的一款, 原以为原只上, 非也, 已切件兼以公鸡碗盛著. 腿肉唔, 皮滑, 卤得入味, 最紧要连皮食. 前后叫了两只.卤水牛"月利": 一样卤得入味, 唔, 斜切一大薄片, 再蘸多几下卤水汁, 正. 垫底的芽菜吸满卤水汁, 好正, 多口问句可否要碟净卤水芽菜, 结果阿姐醒左两大碗俾我地肉碎生菜包: 肉碎香而辣, 配生菜食可无咁腻, 但个人觉得肉碎可再炒得干身点.扎肉炒豆角: 都系辣辣的, 但相对其他食物, 较普通, 但学cheap话斋, 送饭一流.炸并盘: 虾饼, 墨鱼丸和春卷. 试了虾饼和墨鱼丸, 虾饼几爽口, 唔错, 墨鱼丸嘛?? 在旺角吃好了. 春卷无食, 但听讲都唔错.炸鱼&炸虾皮旦: 以鱼肉/虾胶包著

泰式沙律: 青瓜蔬菜等配料新鲜, 酸酸辣辣, 很开胃.

炸鱼&炸虾皮旦: 以鱼肉/虾胶包著皮旦炸, 无过火, ok啦.
海鲜冬阴功: 酸辣度够, 而且钟意这里的不只一味的酸, 可惜海鲜分量少了一点.

除食物外, 饮品大家点得最多, 尤其系青柠梳打, 起初对红糖冰&绿糖冰有点兴趣, 但唔知系乜, 阿姐话系红色和绿色泰式饮品, 咁的答案, 都系睇定些. 结果最后都点了, 结果系...两者味道上无大分别, 似红绿吹波胶.

食得饱饱的每人都不用一百, 好抵!!

p.s. 还要多谢面包兄的包点呢^^