𠮶晚约咗细佬喺朗豪坊睇戏,睇戏前就拣咗去呢间韩烧食晚饭,B + C + D = HK$298/位 + 10%服务费,就有90分钟任食37款食物和任饮8款汽水和水果味梳打。初初我以为会唔够时间食,原来我细佬经验丰富,开大个火和边食边烧,叫咗7转嘢食之后,70分钟左右,我哋巳经食饱晒噜😙🥩 牛拼盘.厚切牛舌 — 真系好厚切😍.一口牛 — 切得好似太大粒,要烧好耐.安格斯牛板腱 — 靓靓肉,花纹均匀,入口重牛味,值得食完再点.牛脊肉 — 肥嘅比例多一啲,烧完肉质软嫩,encore咗好多份.牛肩肉 & 首尔牛肋条 — 牛肉味浓郁又啖啖肉😋*🥩 韩式梨汁牛五花.一整碟,薄切片,一烧就熟,食得😋🥩 特级牛柳.必食推介,肉质软嫩,调味了得,也encore咗好多份🍖 猪类.食咗猪颈肉、香葱猪梅花肉、猪五花、 烧猪柳 — 调味唔错,不过肥肉比列多啲*🦑 海鲜类.鱿鱼、广岛蚝 — 鲜甜、美味呀😋🍚 熟食类.唐扬炸鸡 — 炸得唔错、香口薄皮、软嫩多汁.韩式豆腐汤 — 汤好辣吓㖞!.鹌鹑蛋紫菜饭 — 捞匀蛋汁和酱油饭,之后用紫菜包住啲饭食,几好,不过酱油比较淡味🥗 沙律吧和甜品 — 在店中间位置.杂菜沙律

🥩 牛拼盘
.厚切牛舌 — 真系好厚切😍
.一口牛 — 切得好似太大粒,要烧好耐
.牛肩肉 & 首尔牛肋条 — 牛肉味浓郁又啖啖肉😋
🥩 韩式梨汁牛五花
.一整碟,薄切片,一烧就熟,食得😋

🥩 特级牛柳
.必食推介,肉质软嫩,调味了得,也encore咗好多份

🍖 猪类
🦑 海鲜类
.鱿鱼、广岛蚝 — 鲜甜、美味呀😋

🍚 熟食类
.唐扬炸鸡 — 炸得唔错、香口薄皮、软嫩多汁

唐扬炸鸡

.韩式豆腐汤 — 汤好辣吓㖞!

鹌鹑蛋紫菜饭

🥗 沙律吧和甜品 — 在店中间位置
.杂菜沙律 — 鲜甜爽脆、已捞醋汁,好醒胃,至啱烧肉前食😋
.翠玉瓜、鸡肶菇 — 薄切,烧一阵就食得
.布朗尼 — 软身蛋糕质地,香可可味,细小一件,好啱做这一餐的结尾👍🏻

布朗尼

🍹水果梳打
.大大杯,每杯都有鲜榨果肉粒粒,仲可以叫少甜少冰𠻹

热情果梳打

最后20分钟会提一提我哋时间,预时间点埋最后一转肉和食甜品喔,整体我觉得服务员态度好好,送菜又快。食完之后行咗一阵街先去睇戏,啲衫无烧肉味,真系无烟烧嘢,正呀,下次再嚟烧😄
2023-03-15
唐扬炸鸡