2009-04-14 9 浏览
星期六去了南丫岛,本来打算系入面食海鲜的,但行完山落嚟都系5点几,太早了根本食唔落,于是就谂住撘船出返去食,第一时间就谂起呢度,其实我想食左好耐架啦,但一直都冇机会,今天晚上终于嚟左,打去1083竟然冇电话登记,好彩朋友的朋友食过话好味的,佢打去问好彩找到电话还提醒我地要订位,打去想订7点已full左,佢话坐出面就有位,于是我们坐出面都照订,去到中环再撘船去尖沙咀再行去尖东,哗实在好远,所以迟左20分钟先到,他们说有一张台是入面的,可以给我们,于是我们坐了在入面,其实店子真的好细,只有几张枱,另外,商场入面还有几张枱,我们坐在商场入面的位置,都几好不用坐出去.呢度服务好好,先来一壶茶,看了一会就点了:芒果汁中虾沙律-呢个好吸引,卖相好靓,有好多生果,苹果,火龙果,哈密瓜,香蕉,青瓜,芒果....,几特别因用芒果汁代替沙律酱比较健康,好味芝士龙虾烟肉焗伊面-都好大碟,龙虾不算大只,但都好多肉及好弹牙呀,好味,伊面都几多,味道都好入味呀,有些白菜薯蓉牛油焗生蚝-有四只,有些薯蓉及火腿丝,好热,都几好味,但蚝较细只龙虾汤配蒜蓉包-好浓的龙虾汤,都有好多龙虾肉架,蒜蓉包好脆好味蒜蓉炒白菜-见到

蒜蓉炒白菜-见到人地叫所以先叫,都好大碟,好新鲜爽口及清甜

我觉得店子虽小但系服务及食物都是用心去做,价钱合理,真的是会有下次的餐厅.
2009-04-11