2019-07-13
同朋友随意系尖东走走 行行吓见到一间门面好吸引嘅日式拉面店 就决定入去试吓 铺头入面嘅装修都好靓 非常日式 中间有一张大枱可以好多人一齐嚟食呢度有九款汤底 每一款都有唔同特色 我就试咗北海道3.6牛乳汤拉面配猪软骨拉面一放上枱已经好香奶味 食面前先要饮啖汤 因为碗汤绝对系拉面嘅灵魂 同埋流心蛋嘅生熟程度啱啱好 猪软骨嘅份量亦一啲都唔吝啬 性价比极高朋友叫咗樱花虾味增汤拉面配豚腩叉烧 面头有好多粒粒樱花虾 个卖相好似好好食咁 呢碗亦都汤底浓郁 味增汤唔会抢咗樱花虾嘅味 豚腩叉烧都好大块 好冧一啲都唔韧我叫咗杯奇异果姜汁梳打 姜味唔会好浓 饮落反而有啲青苹果味 朋友叫咗杯白桃梳打 完全无中伏!出面好多餐厅嘅梳打都好伏 太多梳打水 搞到好淡 但呢度嘅梳打系有好多果汁 所以味道好好多!做埋餐厅会员可以拎到佢哋嘅优惠券 同埋生日月份亦都有额外嘅优惠 不错!