2024-07-26 311 浏览
以前嘅那个, 茶记小店形式经营。三小子用心经营。之后扩充业务,占据了小仪嘅车仔面旧舖。人客多咗,侍应匆匆忙忙,但细心招待。座位挤拥;食客食得拘束,深恐影响旁边嘅食客。但味道出众,童叟无欺。每次都饱暖满足地离开。过咗几年,逆市还有能力扩张,作为睇住几位大嘅老街坊,真心为佢哋高兴😊近日见weekend市道较静,特意去新店帮衬。点知。。。地方大咗,人手充足。小店扩充后明显重装修,走复古形格路线。打格确实一流。因为进店时大概下午六时,尚未到peak hour。所以只有小猫两三只。侍应都企埋一堆闲话家常。入座后,侍应放低餐牌就离开,吩咐自己扫码落单。但望晒成台都无码扫,于是揾侍应招呼。但系佢哋继续专注倾逸事,完全无视🙄⋯⋯最后要亲自跳起身,行近佢哋个comfort zone, 先至慢慢咁行埋去印返张单比我哋扫码落单。好啦,终于成功落单上菜。饭味道老实讲同以前差不多,但以往舖满全碟嘅饭同伴菜由以往嘅层层叠,变成各自占据一方。饭嘅份量只得曰本茶碗一样。如果叫下午茶餐当然可以接受,可借我哋系散叫正餐,再加钱配饮品。最终食完一家都系肚空空,要再帮衬附近外卖🥡此外,饮品简直令我哋大吃一惊😮⋯⋯呢杯凤梨茶搅
以前嘅那个, 茶记小店形式经营。三小子用心经营。

之后扩充业务,占据了小仪嘅车仔面旧舖。

但味道出众,童叟无欺。每次都饱暖满足地离开。

近日见weekend市道较静,特意去新店帮衬。点知。。。

入座后,侍应放低餐牌就离开,吩咐自己扫码落单。

好啦,终于成功落单上菜。

饭嘅份量只得曰本茶碗一样。

此外,饮品简直令我哋大吃一惊😮⋯⋯

呢杯凤梨茶搅匀后嘅化学作用系,变得无色无味无香。完全系饮紧杯冰水🧊。 同台叫嘅珍珠奶茶,芋香xx, 只系有淡色,味道都系饮水一样。

到底,「那个」发生了什么事!!!
2024-07-01