2017-11-07
收工好想食甜品,于是我同朋友提议不如系黑布街食甜品为主嘅餐厅,朋友都举手同意,果然女仔都系钟意食甜品~~hehe。朋友介绍smokey ice系食新潮甜品,同一般甜品舖不同,除左有餐厅自创fusion甜品,仲有不同熟食。内里都几靓,花过心思去装修!由于我地到餐厅时间尚早,所以我地唔使等就有位啦。餐厅职员推荐七成熟牛扒雪糕,系餐厅特色甜品。餐厅端出冒着烟嘅牛扒,我们都争相影相。系朱古力雪糕表面上用朱古力酱划上纹格,模仿煎熟了的牛扒,用香蕉模仿薯条。精美造型,好特别!餐厅上枱时仲系度加左干冰,出晒烟!正!色香味都很吸引!中间仲特登用士多啤梨味雪糕,做牛扒生生地既感觉,唔知有无得叫五成熟呢😝😝餐厅将宇治抺茶红豆窝夫摆设得很漂亮, 窝夫内嫩外脆,就算摆放一段时间,窝夫仍然很脆口。我特别喜欢忌廉,加上抺茶粉,淡淡抺茶味道,又香又甜,超好味,就咁样食忌廉都不会感到很腻。好脆!焦糖香蕉班戟,香蕉加热后变得更加香甜,班戟煎很薄,不会很脆口,反而软绵绵软,加埋朱古力酱,很美味。因为无食晚饭,所以我们叫左2款熟食,炸物拼盘同炸鱼薯条。薯条炸得很脆口,炸鱼很嫩滑,有3款不同酱提供,符合我们不同口味! 炸物拼
好脆!
因为无食晚饭,所以我们叫左2款熟食,炸物拼盘同炸鱼薯条。薯条炸得很脆口,炸鱼很嫩滑,有3款不同酱提供,符合我们不同口味! 炸物拼盘有鸡翼、炸鱼饼等等小食,刚炸起,味道都唔错!
我点左蓝柠檬,颜色鲜艳,味道酸得来带点甜,很开胃。饮品放系有灯的杯垫上,更加夺目!
玫瑰花茶,好香
搞笑既餐厅,值得一黎,食物特别,打卡首选!