2021-12-22 86 浏览
📍#爆丼屋 #MFJ旺角 #MFJ日本菜 人均消费: HKD273一直想试的爆丼屋!今日终于经过可以食啦!⭐️六重相扑爆盛丼🍱$248拣咗个中等价钱的小试牛刀!六重相扑有海胆,黑鱼籽,三文鱼籽,左口鱼裙边,三文鱼籽,鲜蟹肉和牛油果!想特别提海胆,好新鲜,而且口感竟然系爽口的!左口鱼裙边好肥,三文鱼籽都好靓!系牛油果我始终唔习惯,个个都话佢口感似三文鱼,我觉得又唔系㖞!虽然话真系爆丼,但其实佢只碗好细,刺身都系舖系返上面叠到好高,实际份量都唔系真系好大!食物质素的确系几高,全部都好新鲜好好味!但考虑埋份量,连埋加一都要$278 ,作为一个午餐,真系有少少贵!#mfoodjournal #instagfood #foodstagram #hkfoodstagram #foodie #hkfoodie #foodblogger #hkfoodblogger #foodblog #hkfoodblog #相机食先 #旺角美食 #日本菜 #japanesefood #japanesecuisine

📍#爆丼屋

#MFJ旺角 #MFJ日本菜

人均消费: HKD273

一直想试的爆丼屋!今日终于经过可以食啦!

⭐️六重相扑爆盛丼🍱$248

面豉汤