2019-03-18 80 浏览
餐厅在外边望未必会非常吸引,但呢间家族餐厅绝对有服务同真心待客同埋售价超平!开业故事:老板一家人,因为个女嚟香港读书,搬来香港时亦将家乡广西美食亦一齐带来香港,feel 到佢真心做厨,亦带来非常正宗嘅煮法酱香手抓骨:呢个小食喺大陆就有食过,香港真系第一次!个肉亦煮得非常入味,好淋,热辣辣,超好味!广西米线:朋友叫咗碗「老友米线」,老板解释老友系个汤,即系酸辣,仲讲埋家乡故仔我哋听解释名字由来广西米线口感亦不同一般米线,唔淋,反而爽口弹牙啲,我好钟意!如果叫外卖更加唔洗怕浸住汤太淋呢碗我试咗川味腩肉米线,要拣辣度同老板讲就得~自家制任饮凉茶:倾开计问老板点解会冇卖饮品,原来老板系想帮客人悭番啲钱,冇汽水𠮶啲供应,取而代之就有自家制任饮「罗汉果菊花凉茶」亦因为食物全无味精,根本唔需要饮汽水𠮶类饮品解味,好自信大家记得要饮晒,唔好攞咗嚟洗筷子啊!香港地生意难做,希望呢间小店可以用真诚留得住啦,加油!
同埋售价超平!

开业故事:

酱香手抓骨:

广西米线:

如果叫外卖更加唔洗怕浸住汤太淋

呢碗我试咗川味腩肉米线,要拣辣度同老板讲就得~

自家制任饮凉茶

亦因为食物全无味精,根本唔需要饮汽水𠮶类饮品解味,好自信
大家记得要饮晒,唔好攞咗嚟洗筷子啊!
任饮罗汉果菊花凉茶

香港地生意难做,希望呢间小店可以用真诚留得住啦,加油!
任饮罗汉果菊花凉茶