2024-01-09
旺角女人街👭🏻一向都好多嘢食😋,不过要揾好嘅餐厅都唔容易🥺。我哋今次就揾到一间由真正越南人🇻🇳主理嘅越南菜餐厅🥢,真系好好食💕。同其他越南餐厅比🧑🏻🍳,呢间真系好有特色🌟。.🐮SEN招牌手切牛肉汤河($88)牛肉嘅生熟度啱啱好🥩,一路食浸喺热汤里面♨️,仲保留住粉嫩啱啱熟嘅状态😝,肉质好好。汤底越式香料嘅调味🪴,鲜香、少少辣嘅感觉🤤好啱我哋口味,亦都唔会太油腻🎐,配埋河粉好好食。.🐷越式猪颈肉鸡翼捞檬($75)捞檬嘅汁喺出面食唔到😍,以甜、鲜味为主调💕,有一啲薄荷、香茅等等🪴香料清新嘅味道,仲有少少蒜香🧄,味道丰富,我哋觉得好食过外面嘅舖头💕。猪颈肉配埋花生味道好香🐷,鸡翼亦都炸得好好💥。.🦑越式XO酱鱿鱼($118)XO酱烧完🔥真系超级香,一上菜已经闻到,好吸引😋。XO酱嘅香味、烧香咗啲甜味、仲有啲辣味🤩,令到出嚟嘅味道好惹味🤤。烧鱿鱼嘅火候啱啱好💥,鱿鱼里面仲系好鲜嫩多汁💦,好正。.🍑越式蜜桃红茶味道自然,红茶香味好立体☕️,同时间唔会太涩、唔会香精味👍🏻。而且同蜜桃嘅味道平衡得好好🍑,蜜桃嘅甜果香同茶味好夹。.🌸洛神花奇亚籽茶洛神花酸酸甜甜嘅味😋好开胃,而且配埋茶好清新🎐。饮落去仲
🐮SEN招牌手切牛肉汤河($88)
🐷越式猪颈肉鸡翼捞檬($75)
🦑越式XO酱鱿鱼($118)
🍑越式蜜桃红茶
🌸洛神花奇亚籽茶
洛神花酸酸甜甜嘅味😋好开胃,而且配埋茶好清新🎐。饮落去仲有奇亚籽粒粒🌱增加口感,好啱东南亚风情🏝️。