2022-11-22 79 浏览
人和月依间鸡煲火锅店外面除咗饮品同埋火锅嘢食之外,仲有一啲小食例如,麻辣鸡脚、麻辣凉粉、鸡翼、惹菌天妇罗、潮州蚝仔粥同埋甜品!原创酥皮麻辣芝士鸡煲辣到可以自己调校,叫咗BB辣!下次可以少辣都得!胀卜卜好似个菠萝包!鸡煲入边有辣椒、香叶、白蒜头、白洋葱、只洋葱、甘草、八角花椒等等。打卡一流,喺出边冇见过依个汤底!佢嘅芝士鸡好大件好肉!之后食火锅嘅花雕醉鸡件几大件,满花雕酒,今餐食好多鸡,哈哈!药膳养生牛奶汤底店员好贴心,我见你就嚟食完个鸡煲会主动过嚟问你要咩汤底!都有成八款选择,由清清地嘅野菌到香茅青柠同麻辣依啲都有。汤第二牛奶、红枣、杞子同埋中药,例如当归沙参为主。牛奶配中药几中和中药甘甘地既味道。日本黑豚肉同日本黑豚五花片两款豚肉选择。五花肉会油分重啲,比黑豚肉重味少少。严选牛板腱好好食,哈哈!有少少腱位,爽口啲。严选美国牛下肩就瘦啲。相反特级牛胸爽就系专食脂肪位!美国特选牛舌心比牛板腱更爽,薄切快熟同无咁牛苏!少食既我都易入口。高级雪花肥牛就正常啦!嫩滑脘鱼片真系好嫩滑同唔会一滚就散开,赞!鲜打家乡墨鱼滑同鲜打蟹子虾滑都足料弹牙既!出面有得拎啲丸、肠仔、响铃、鱼皮饺、火锅红薯粉、公

原创酥皮麻辣芝士鸡煲

辣到可以自己调校,叫咗BB辣!下次可以少辣都得!

药膳养生牛奶汤底

出面有得拎啲丸、肠仔、响铃、鱼皮饺、火锅红薯粉、公仔面、蔬菜等等!

推介马蹄黑椒贡丸、芫荽烧卖、飞鱼包心肠仔同埋芋心丸。比较少见之余,能将菜同埋肉混合配搭嘅丸加分弹牙!

台式鸭血、芝士牛丸同鱼皮饺跟餐叫得。鸭血大大块,食够晒啦!芝士牛丸嘅配搭好浓郁牛味!鱼皮饺系高质嘅弹牙皮,唔错!

甜品区有雪糕、豆腐花同埋台式甜品。可以自己配搭红豆绿豆、薏米、仙草、芋圆,之前都见过依啲火锅店,特别再有埋熟花生和椰果!黄糖自由落甜度!
  • 酥皮麻辣芝士鸡煲