2022-10-28
🐈✨✨✨✨✨✨✨💛🍽️ 丼瀛 JCITY @jcitykt📍观塘骏业街56号中海日升中心1楼B号舖 #观塘eatmeow好 #九龙eatmeow好平时都会喺骏业街揾食,今晚见到呢间丼瀛,门口只戴罩面包超人好可爱 !! 💛 咁啱晚饭时间又想食日本嘢就入去试吓( ´▽`)佢地近排做紧优惠like 个ig就有优惠券可以用 👍🏻 呢头都好多Office,好推介大家公司放lunch/放工过嚟食个饭,性价比几高 !! 🔥👨🏻🍳🤳🏻原条日本空运飞机鱼刺身 $188 ❤️🔥呢个刺身上枱好靓,成个摆设咁~鱼头连鱼身卷成一个圈中间系切好咗嘅生鱼片,另外用生鱼片切咗一幅好似大鹏展翅咁嘅大雀,仲有用生鱼片卷成嘅玫瑰花球,就咁数都见到条肉多肉🤤 我有时都几钟意由餐厅决定上咩鱼,可以试到啲平时一定唔会嗌嘅刺身🐟呢款鱼肉新鲜,佢哋嘅师傅每一片鱼肉都切得几剔透,入口有鱼肉刺身肉感,唔系入口即溶嘅质地但系另一种好食😆 佢地会特别整个酸汁+萝卜蓉+日本葱嘅调味酱料,点刺身清清地又开胃🤤我个人几欣赏呢个刺身,一嚟摆盘真系好靓✨,二嚟口感味道岩我口味😋👨🏻🍳🤳🏻鱼汤加配乌冬我地差唔多食晒啲嘢食嘅时候以为佢哋上漏咗个汤,原
🍽️ 丼瀛 JCITY @jcitykt
咁啱晚饭时间又想食日本嘢就入去试吓( ´▽`)
👨🏻🍳🤳🏻原条日本空运飞机鱼刺身 $188 ❤️🔥
👨🏻🍳🤳🏻鱼汤加配乌冬
我地差唔多食晒啲嘢食嘅时候以为佢哋上漏咗个汤,原来佢哋会拎返个鱼翅新嘅鱼头汤余生去煲汤,加$50可以要埋个乌冬~ 几钟意,佢哋会用尽条鱼嘅每一个部份 🤍
搬咗出嚟好少人煲汤🥲 个鱼汤好香鱼味,乌冬同菜嘅份量够2个人食👍🏻
👨🏻🍳🤳🏻冷制温室蕃茄豆腐沙律配芝麻酱
份量好大,个芝麻酱另上,可以按个人口味睇吓落几多😋 豆腐大大块,蕃茄又系厚切🍅🤤
👨🏻🍳🤳🏻唐扬炸鸡 ❤️🔥
佢会系我食过嘅唐扬炸鸡top 1/2!! 😳
炸鸡大旧,鸡肉好嫩滑,有鸡油香,重点系炸粉真系岩岩好,crispy得嚟完全唔厚粉,调味好食( ´▽`) 超级推荐啊 ❤️🔥❤️🔥❤️🔥
👨🏻🍳🤳🏻忌廉芝士鳗鱼卷(4件)
要嗌翻啲主食所以食埋呢个忌廉芝士鳗鱼卷~ 唔会太滞,芝士几好食😛
👨🏻🍳🤳🏻茶碗蒸
几香蛋味,而且煮得好滑溜,入面仲有菇、鸡肉同埋🍥(又唔记得佢叫咩😂)食完好想再食多碗~
呢到地方阔落,啲侍应态度都几好,问吓佢哋啲食材都回答得好详细✨
香港地嘅好食黄店好值得bookmark💛✨❤️🔥,大家去开观塘行街/ 去工厦玩/ 翻放工都可以嚟试下 !! 佢哋外卖仲有折扣添😳😍
#观塘 #观塘日本菜 #观塘抵食 #观塘寿司 #日本餐厅 #观塘餐厅推介 #观塘好去处 #九龙餐厅推介 #九龙好去处 #牛头角 #牛头角餐厅 #牛头角日本菜