2023-01-30
要预备定年三十晚的𩠌菜,所以今日非常忙碌唔得闲煮饭,于是两小提议食burger,我话M记我唔食㗎,佢哋话喺虹桥有间汉堡包店非常好味,于是试吓猫毛位于青棉径好胜大厦地下,喺Tplus对面转角位,虽然有点隐蔽,但位置开扬,对出是一个公园仔,舖位虽小只提供外卖,但在对出有片空地摆放着两张小枱,亦可供堂食店舖营业时间由16:00~03:00,啱晒夜猫一族,而且仲可以whatsapp落单,唔使嚟到要等叫咗两个套餐外卖拎走,包括:丼丼肥牛汉堡跟薯条及冻伯爵奶茶朱古力;另一个喺猫霸汉堡跟薯饼及可乐丼丼肥牛汉堡面包经过烘烤,做到外脆内软,唔会太干,配上120g嘅手打牛肉汉堡、肥牛同将军酱超好味,牛肉汉堡超厚,食得出是手打不是用机搅碎,因为肉质有𡁻口,而且富肉汁,不是机搅的软绵无口感猫霸汉堡个包超大个,要一口咬晒真喺有难度,要同亚女share嚟食;有两块重量级的牛肉汉堡加上一片经过煎烤的菠萝配搭蜜糖芥末酱十分滋味跟餐选配咗薯条及薯饼各一试吓,味道不错,炸得金黄脆口其中一个套餐加$14转配伯爵奶茶朱古力,朱古力味道香浓,相对茶味无咁突出,但饮落香甜顺滑不带涩味
丼丼肥牛汉堡
猫霸汉堡
跟餐选配咗薯条及薯饼各一试吓,味道不错,炸得金黄脆口