2024-03-25
啱啱睇完话题韩剧🎬《请和我的老公结婚吧》大结局,突然好想食韩国嘢,happy Friday 约friend子旺角开餐见到呢间Yadllie Plate 午餐有优惠几抵(平日六点前埋单有七折!🤑)go! 去年荃湾店新开食过一次唔错,哇,原来兆万中心呢间店开左成七八年咁耐,有返咁上下歴史㖞. 唔止咁,韩国有成几十间分店,真系坚. 过江龙. 饮品都几多花款,我哋叫左蓝橙荔枝梳打同埋草苺乳酸梳打,全部卖相几梦幻可以打卡📸饮落果味足梳打够汔,味道清爽解喝. #半半炸鸡一次过试两只味满足吃货所需,点左大邱辣酱🌶️同葱蒽味. 啲走地鸡鸡🐓全部韩国空运到港,鸡肉脂肪少肉质嫩滑而结实,炸粉薄吸油脂少,配合特制发酵腌制技术及秘制调味更能完美锁住肉汁,食得美味健康, 仲系100% 手做,加分. 大邱酱入口先甜后辣愈食愈辣够过瘾不过都偏辣,葱葱味皮脆大量香葱加埋新鲜柠檬汁味道更清香. 伴碟蕃薯条🍠香甜带甘食落够粉仲有腌萝卜酸酸地间场好好味. #鱼介汤锅见网上最多好评系呢道菜梗系要试吓啦,好大盆连火炉上,清甜酱油汤味浓好丰富足料,有齐一串串韩式鱼糕、鱼腐、豆腐、鸡蛋、白萝卜、蔬菜、京葱丝等,年糕系最正口感好烟韧又
#半半炸鸡
#鱼介汤锅
见网上最多好评系呢道菜梗系要试吓啦,好大盆连火炉上,清甜酱油汤味浓好丰富足料,有齐一串串韩式鱼糕、鱼腐、豆腐、鸡蛋、白萝卜、蔬菜、京葱丝等,年糕系最正口感好烟韧又入味,拮住竹签食好有街头风味. 一大班人食仲正.
#八爪鱼煎饼
饼皮煎得好香唔会咬落成旧粉咁,八爪鱼粒够咬口每一件都咬到分布平均,加埋香浓韮菜同特制酱汁食,简单而美味,我至爱.
食完熟锅同炸物一定唔少得叫返啲冰涷甜品降下温啦,有好几款不同口味可供选择,全部好靓好想叫晒嚟打卡,可惜只得两个胃😮💨试住两款先.
#士多啤梨雪冰
满满士多啤梨片🍓配上云里嗱雪糕球仲有牛奶刨冰🍧,顿时回复年青😊.
#蜜瓜雪冰
鲜甜蜜瓜🍈波波加埋棉棉刨冰🍧仲有枝melona 蜜瓜雪条点缀,冇得输.
整体食物饮品甜品都唔错👍,坐得舒服,旺角嚟讲价位唔算平不过有七折就好值得试试❣️