2024-10-10
呢间韩式餐厅位于旺角,喺弥敦道好易揾到。喺ig见过唔少人推介呢间餐厅,又听过下呢间餐厅系韩国过江龙、韩国人主理,所有食物都系自家制,所以今个礼拜日就试下佢哋嘅食物质素啦!🍖🍗一去到门口就见到佢哋嘅免费 photo box!呢个photo box好得意,佢用帐单打印方式印张相比你。喺餐厅食完饭之后,可以影张相留念!好有心思<3主菜🐷 Butter flavored pork bulgogi with ssam (korean lettuce)呢个猪肉bulgogi真系好香!酱油腌料渗晒入猪肉度,食落好香口同入味。呢个dish唔单止有猪肉,面头仲有外皮脆脆嘅韩式年糕,最底有牛油金菇同洋葱,仲有自家制酸青瓜同酸红绿色辣。样样少少,夹清甜爽口嘅韩式生菜包住食,加埋佢哋落左麻油嘅 ssam酱同蒜片,层次感爆炸!真系比佢个丰富嘅 texture同味道惊艳左!有餐厅嘅水准同时又好有homemade 嘅感觉,真系jap jap jap唔停口!🥬🐷🍗 Two flavours chicken (boneless 450g) - soy sauce & honey garlic sauce呢个炸鸡
主菜 🐷 Butter flavored pork bulgogi with ssam (korean lettuce)
呢个猪肉bulgogi真系好香!酱油腌料渗晒入猪肉度,食落好香口同入味。呢个dish唔单止有猪肉,面头仲有外皮脆脆嘅韩式年糕,最底有牛油金菇同洋葱,仲有自家制酸青瓜同酸红绿色辣。样样少少,夹清甜爽口嘅韩式生菜包住食,加埋佢哋落左麻油嘅 ssam酱同蒜片,层次感爆炸!真系比佢个丰富嘅 texture同味道惊艳左!有餐厅嘅水准同时又好有homemade 嘅感觉,真系jap jap jap唔停口!🥬🐷 🍗 Two flavours chicken (boneless 450g) - soy sauce & honey garlic sauce
呢个炸鸡系Outdark嘅重头戏,450g无骨鸡肉,份量真系超足,啱哂一大班朋友share!鸡件炸得外脆内嫩,冇骨,食落去又方便又满足。酱油味同蜜糖蒜味各有特色:
酱油味炸鸡:呢款鸡件带有浓浓嘅韩式酱油香,咸香味十足,配埋炸得脆卜卜嘅鸡件,食落去好满足。酱油入面仲带有少少甜味,令味道更加丰富。
蜜糖蒜味炸鸡:呢款鸡件真系超正,蜜糖同蒜头嘅搭配非常完美,蒜香味浓郁,再加上蜜糖带嚟嘅甜味,食落去唔会太腻,反而有一种食唔停手嘅感觉,食完一件又一件,完全停唔到口!🍯🧄 🍠🧀 Add on: sweet potato cheese stick (3 pcs)
炸番薯芝士条简直系小食界嘅王者!外层炸到脆卜卜,内里系creamy嘅芝士同甜甜嘅番薯,咬落去仲可以拉丝,热辣辣!甜味同咸味交融,非常过瘾!🧀🍠
饮品 Fresh blueberry yogurt
呢个蓝莓乳酪酸酸甜甜,好清新又唔会太甜,食完炸鸡辣嘢嚟一杯,瞬间解腻!🥤 🥭 Mango soda
呢杯芒果梳打有啲芦荟粒,食落去脆脆地,几特别。🍹🥭
Outdark真系冇令我失望,加埋个免费 photo box,呢餐饭真系食得好开心!