2020-10-30
今日下午已经订定座 今晚同男朋友食呢间味食过既鸡煲店 7:00去到一枱都无 心谂「包场」🤪点知过多阵就好多人 原来系我地早😂一坐底 叫左个288既plan 因为有海鲜😍 (海鲜不是任食)(牛不是任食)首先一人一只冻蟹 几鲜甜鸡煲方面 佢有分麻辣鸡煲或者药膳鸡煲 老细推荐我哋食药膳鸡煲 (不含味精)上菜会一part一part 咁上 我觉得咁样几好 唔会浪费咗煲汤底最原始嘅味道 我哋差唔多连煲汤都想饮晒 因为好好饮 好保 加上今晚天气又有啲凉凉地 饮完好舒服 之后到食鸡 啲鸡好嫩 认真好食 之后到海鲜 海鲜今晚分别有 (鲍鱼 花甲 带子 龙趸片 粗大嘅蟹柳 仲识郁既虾) 之后就开始自己画纸叫野食 佢啲野食都好高质 例如章鱼墨鱼丸 真系有章鱼系入面 香菇贡丸真系有好多香菇 啲货色完全唔似出面任食果啲咁 之后就要讲 出乎意料之外好食既! 就系佢地既炸物😋 真系好正 !真系好正 !真系好正 !真心既说话要讲三次!好食到叫老细去开间炸物铺🤣尤其是系个南瓜薯饼 从老细把口得知 佢啲炸物有限定 间唔时会转下款 希望老世睇到我呢篇文会保留番南瓜薯饼🤩总结黎讲 好高质 对得住个价钱 唔讲咁多 去图👇🏻👅
首先一人一只冻蟹 几鲜甜
之后到食鸡 啲鸡好嫩 认真好食