2011-08-02 94 浏览
今次选择食泰国菜, 地点方便亦唔会因打边炉出现交叉感染海鲜冬荫汤: 香茅同椰汁香味浓郁, 汤既辣度系小妹既底线, 再辣一点点, 就会好以坐我格离个位人兄锦...手停口停. 汤内有草菇、虾肉&鱼肉, 都几足料. 荔枝鸭胸: 如果唔睇菜谱, 真系以为自己食紧牛肉, 口感同味道一D都唔以鸭肉, 但又几好食㖞.小食拼盘(虾饼、春卷 & 香叶包鸡): 三款小食只试左一款, 虾饼热辣辣, 非常弹牙~三味汁笋壳鱼: 试左少少, 鱼唔太新鲜...煎得好干.咖喱海鲜焗酿南瓜: 系食店推介菜式之一, 而且小妹一向都钟意食南瓜, 所以见到呢款菜式即落柯打, 南瓜内有鱿鱼、蟹柳、虾仁. 可惜咖哩味唔太浓, 而且瓜身唔厚, 好少南瓜肉, 有少少失望.炭烧海鳗: 系一道非常非常超赞既菜式, 鳝肉新鲜爽口弹牙, 色泽金黄而且表皮略带微焦, 配上食合特制既鳗鱼酱汁一齐食, 简直一流鲜虾炒露笋: 当初以为白色既系椰子肉, 点知原来系笋, 不过都几爽口. 菠萝海鲜炒饭: 味道一般, 如果食唔饱, 食多碗饭一定令你既肠胃好满足.
海鲜冬荫汤
今次选择食泰国菜, 地点方便亦唔会因打边炉出现交叉感染

三味汁笋壳鱼: 试左少少, 鱼唔太新鲜...煎得好干.

荔枝鸭胸
小食拼盘(虾饼、春卷 & 香叶包鸡)
三味汁笋壳鱼
咖喱海鲜焗酿南瓜