2014-07-22 941 浏览
街坊街里食咗无数次. 由一开头好抵好正, 到疑似转手之后每下愈况, 又贵又保持唔到水准服务麻麻欠效率等劲耐先有得食. 但由于区内选择不多, 同时其他食肆都齐齐价升质跌, 有时都要死死气嚟呢到开餐. 嚟一次后悔一次, 上次有幸目睹有外卖客专程落大雨都落嚟发晒火外卖漏单, 电话唔听, 仲串串贡的态度. 势估唔到, 呢次会系最后一次.二人叫咗平时飞佛"喇沙海鲜". 以前试过食参末海鲜中过伏, 从此就改叫喇沙.饮啖汤, 哗, 赖野! 苦到难顶, 唔知系咪过盐, 食唔到落去.急急向店方反映, 换来一碗鱼汤嚟沟淡喇沙. 我落咗唔少鱼汤, 但点沟都系苦. 细心一闻, 汤匙有朕漂白水味, 唔知系咪咁影响味道? 我再比次机会, 唔用只汤匙. 再夹多注粉丝, 不得了, 浓烈的漂白水味. 我唔敢再食落去, 口都苦埋咩食欲都无晒.(左上果碗系我点食都系苦嘅喇沙, 投降. 左下系店方作为"补偿"嘅鱼汤)再次向店方反映, 只系话帮我转过其他野, 完全唔觉得自己有错. 讲真我已经唔想食佢任何野. 我话唔要. 埋单果时当然系要我比足数啦. 为免店方以为我专登投诉食物来食霸王餐, 我照比. 已black list呢间野

势估唔到, 呢次会系最后一次.

苦味汤底

已black list呢间野, 以后唔去.
2014-07-15